Fotbal international

Joao Felix a făcut spectacol în faţa lui Cristiano Ronaldo în Atletico – Juventus 2-1. Imaginea care a făcut înconjurul lumii. VIDEO

10.08.2019 | 21:05
Joao Felix a facut spectacol in fata lui Cristiano Ronaldo in Atletico  Juventus 21 Imaginea care a facut inconjurul lumii VIDEO

Atletico Madrid s-a impus în fața celor de la Juventus cu scorul de 2-1, într-un amical jucat în Suedia, la Stockholm. Pentru formația antrenată de Diego Simeone au punctat Thomas Lemar și Joao Felix, în timp ce pentru italieni a marcat Sami Khedira. Portughezul Joao Felix a înscris un gol foarte frumos și îl face din ce în ce mai uitat pe Antoine Griezmann. Totodată, tânărul portughez a oferit imaginea care a făcut înconjurul lumii, acesta consolând-ul pe Cristiano Ronaldo, coechipierul și idolul său din naționala Portugaliei.

Joao Felix, spectacol în fața lui Cristiano Ronaldo

Ajuns în această vară la Atletico Madrid de la Benfica Lisabona pentru 126.000.000 de euro, Joao Felix a făcut spectacol în amicalul jucat chiar împotriva echipei la care evoluează idolul și coechipierul său din naționala Portugaliei, Cristiano Ronaldo. Tânărul fotbalist în vârstă de 19 ani a marcat un gol superb din voleu, uimind pe toată lumea și aducându-și echipa în avantaj pentru a doua oară în meciul amical. De asemenea, a oferit și un assist la golul înscris de Thomas Lemar.

Puștiul portughez al lui Atletico Madrid îl face din ce în ce mai uitat pe Antoine Griezmann ajuns la FC Barcelona în această vară, demonstrând încă o dată că Diego Simeone știe să aleagă fotbaliști excepționali. Joao Felix a marcat și în amicalul cu Real Madrid, partidă în care Atletico și-a umilit rivala cu scorul de 7-3, dar și în amicalul jucat în America împotriva echipei formate din starurile MLS.

Portughezul este noua senzație a fotbalului mondial

Portughezul în vârstă de doar 19 ani s-a afirmat în sezonul trecut la Benfica Lisabona atât în campionat cât și în Europa League, competiții în care puștiul a făcut senzație. Pentru „lusitani”, Joao Felix a bifat 43 de meciuri, marcând 20 de goluri și oferind 11 pase decisive. În meciul din Europa League contra nemților de la Eintracht Frankfurt a marcat 3 goluri, fiind momentul în care a intrat în atenția cluburilor mari.

După plecarea lui Antoine Griezmann la FC Barcelona, Joao Felix pare a fi candidatul ideal pentru a prelua rolul de „star” al echipei, mai ales din punctul de vedere al vârstei foarte fragede pe care acesta o are, dar și pentru calitățile pe care le posedă. Transferul său la Atletico Madrid este al patrulea cel mai scump transfer din istorie după Neymar, Kylian Mbappe și Philippe Coutinho.

  • 70.000.000 de euro este cota de piață a portughezului, conform Transfermarkt