Sport

Joao Felix, debut de uitat la Chelsea! Cât îi costă pe londonezi cartonașul roșu primit de portughez. Update

Joao Felix nu a avut parte de un debut ideal în tricoul lui Chelsea. Fotbalistul portughez a fost eliminat după o intrare cu talpa în meciul cu Fulham.
13.01.2023 | 13:45
Joao Felix debut de uitat la Chelsea Cat ii costa pe londonezi cartonasul rosu primit de portughez Update
Joao Felix a fost eliminat în meciul de debut al lui Chelsea. Sursă foto: Twitter.
ADVERTISEMENT
13-01-2023
11:46

Chelsea, pagubă însemnată după eliminarea lui Joao Felix

Joao Felix a fost eliminat la debutul său în tricoul lui Chelsea, iar cartonașul roșu primit în meciul cu Fulham îi costă pe londonezi o adevărată avere.

Starul portughez va fi suspendat două sau trei partide, iar jurnaliștii britanici au calculat că această absență va costa clubul de pe Stamford Brige între 1.600.000 și 2.400.000 de euro.

Atacantul a fost adus sub formă de împrumut de la Atletico Madrid pentru 17 milioane de euro, aici fiind inclus și salariul de 282.000 de euro săptămânal al lui Joao Felix până la finalul sezonului, și o medie arată că fiecare meci al său până în vară îi costă pe londonezi 800.000 de euro.

Dacă va fi suspendat trei jocuri, Joao Felix va lipsi de la întâlnirile din Premier League cu Crystal Palace, Liverpool și Fulham. El va putea juca din nou pentru ”albaștrii” în deplasarea cu West Ham, ultima întâlnire înaintea manșei tur a optimilor de finală ale Champions League, în care Chelsea întâlnește Borussia Dortmund.

Managerul londonezilor, Graham Potter, și-a apărat noua vedetă după eliminarea din meciul cu Fulham. ”Este un tackling de atacant. Nu s-a coordonat bine și se poate întâmpla la acțiunile în viteză. Nu s-a dus cu intenția de a face rău cuiva, nu și-a pierdut capul, n-a fost o reacție emoțională.

Joao e tânăr, un jucător de top, cu multe calități. Arbitrul a avut dreptate, însă e frustrant și dezamăgitor pentru suporteri că am pățit asta. Mai ales în condițiile multelor absențe pe care le avem. E o lovitură pentru noi”, a declarat Potter.

Joao Felix a fost titular la primul meci în tricoul lui Chelsea. Fostul fotbalist al lui Atletico Madrid, abia ajuns la Londra, a fost eliminat în minutul 58 al partidei restante cu Fulham, pierdută cu 1-2.

Joao Felix, debut cu stângul la Chelsea. Starul portughez a fost eliminat după o intrare dură cu talpa

Chelsea l-a împrumutat până la finalul sezonului pe Joao Felix, iar Graham Potter nu a stat pe gânduri și a vrut să se convingă de abilitățile atacantului din naționala Portugaliei.

ADVERTISEMENT

Titular în meciul cu Fulham, una dintre revelațiile sezonului din Premier League, Joao Felix a fost eliminat în minutul 58 după o intrare periculoasă cu talpa asupra fundașului gazdelor, Tete.

În încercarea de a juca mingea, Joao Felix l-a lovit pe jucătorul olandez și a văzut direct cartonașul roșu de la „centralul” David Coote. Formația londoneză plătește 11 milioane de euro pentru împrumutul lui Joao Felix.

ADVERTISEMENT

Fulham, reacție ironică pe rețelele de socializare: „Adio, Joao!”

Fulham, adversara directă a celor de la Chelsea în meciul restant din etapa a 7-a, a avut o reacție ironică după ce Joao Felix a lăsat-o în 10 oameni pe echipa condusă de Graham Potter.

Mai mult decât atât, la un sfert de oră după eliminare, gazdele au trecut în avantaj după golul lui Carlos Vinicius. Atacantul brazilian a profitat de ieșirea neinspirată a lui Kepa și a fructificat pasa venită de la Andreas Pereira.

ADVERTISEMENT

Totodată, în contractul semnat cu Atletico Madrid, Chelsea s-a angajat să-i plătească salariul lui Joao Felix până în vară, iar costurile se ridică la 7 milioane de euro. Înainte de transferul pe Stamford Bridge, Joao Felix și-a prelungit contractul cu madrilenii până în 2027.

Joao Felix, record negativ la debutul pentru Chelsea în Premier League

Odată cu eliminarea din meciul cu Fulham, Joao Felix a devenit primul fotbalist din istoria londonezilor care încasează cartonașul roșu la debutul în Premier League.

ADVERTISEMENT

Totodată, portughezul este primul fotbalist de la orice club din 2014 încoace care înregistrează o astfel de contraperformanță în Premier League. Federico Fazio, în Tottenham – Manchester City deținea „recordul”.

Chelsea a pierdut partida restantă cu Fulham în etapa a 7-a din Premier League. Astfel, echipa condusă de Graham Potter își continuă seria negativă, ajungând la trei înfrângeri consecutive. Formația de pe Stamford Bridge ocupă locul 10 în clasament, cu 25 de puncte în 18 meciuri.

ADVERTISEMENT