Life

Job-ul la care poți avea un salariu lunar de peste 9.000 de lei. Care sunt criteriile de angajare și ce trebuie să faci

Există nenumărate locuri de muncă disponibile în România, iar salariile se pot apropia lejer de 2.000 de euro. Totul depinde de domeniul ales.
01.12.2022 | 17:13
Jobul la care poti avea un salariu lunar de peste 9000 de lei Care sunt criteriile de angajare si ce trebuie sa faci
Job-ul din România unde poți încasa aproape 2.000 de euro lunar net. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Nu puțini români sunt cei care au ales să își schimbe job-ul în ultimul an. Sunt angajați care și-au dorit un salariu mai mare, în timp ce alții s-au orientat spre munca de acasă.

Job-ul la care poți încasa un salariu net de peste 9.000 de lei

Unul dintre cel mai bine plătite job-uri din România rămâne însă cel din domeniul IT. Aici, angajații pot încasa sume care ajung și până la aproape 2.000 de euro, în funcție de post.

ADVERTISEMENT

Având în vedere salariul mediu din România, suma nu este deloc una neglijabilă, însă angajatul trebuie să respecte și anumite criterii.

Tot mai mulți români s-au orientat spre domeniul IT. Norocul este că există nenumărate cursuri de specialitate în acest sens și de asemenea, există și șansa de dezvoltare într-un timp destul de scurt.

ADVERTISEMENT

De ce domeniul IT? În primul rând disponibilitatea de angajare, salariile mari, iar în unele cazuri chiar și mediul de lucru.

Astfel, în momentul de față, cele mai căutate posturi din România în domeniul IT sunt cele de inginer software, dezvoltator interfețe, specialist în securitate cibernetică, dar și analist Big Data.

ADVERTISEMENT

Ce salarii oferă angajatorii din domeniul IT? Cel mai mic salariu este încasat de analistul Big Data, care primește lunar suma netă de 5.200 de lei, conform platformelor de recrutare.

Pe locul doi avem specialistul în asigurarea calității, cu un salariu net lunar de 6.330 de lei, iar mai apoi specialistul în securitate cibernetică, care are un salariu de 7.360 de lei net.

ADVERTISEMENT

Cele mai mari salarii din IT, în România, conform platformelor de recrutare sunt încasate de dezvoltatorul de interfețe, adică 7. 520 de lei lei lunar și de inginerul software, care primește lunar un salariu net de 9.210 lei.

Criterii de angajare în domeniul IT

Cei care sunt interesați de unul dintre cele cinci posturi însă, trebuie să știe că există anumite criterii peste care angajatorii nu pot să treacă.

Mai exact, conform anunțurilor de pe platformele de recrutare, viitorii angajați din domeniul IT trebuie să aibă studii superioare, dar și experiență în domeniu.

Odată ajunși mai departe, aceștia au de dat un test pentru fiecare poziție în parte, dar și un interviu.

Totodată, în momentul angajării contează și portofoliul viitorului angajat.

Menționăm că pe lângă domeniul IT și angajații din domeniul extracției petrolului brut și a gazelor naturale câștigă salarii destul de mari.

Într-o singură lună, aceștia pot să depășească lejer 2.500 de euro.

ADVERTISEMENT