News

Job-urile din România plătite cu 7.000 de euro. Sunt căutate și de străini

Job-urile din România plătite cu mii de euro. Specialiștii în recrutare spun care sunt cele mai bune locuri de muncă din țara noastră.
06.06.2023 | 08:50
Joburile din Romania platite cu 7000 de euro Sunt cautate si de straini
Job-urile din România plătite cu 7.000 de euro. Sursa foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Job-urile din România plătite cu 7.000 de euro. Pare incredibil, dar este adevărat. Deși patru din zece cetățeni români primesc minimul pe economie, există anumite domenii în care angajații sunt la fel de bine plătiți ca în Germania sau Franța.

Job-urile din România plătite cu mii de euro

Dacă acum câțiva ani mulți dintre români alegeau să plece în afara țării pentru job-uri mai bine plătite, situația s-a schimbat. Acum, străinii au ajuns să vină în România. Fac această alegere pentru a se angaja în domenii în care se câștigă mai bine decât în alte țări.

ADVERTISEMENT

Job-urile bine plătite în România sunt cele din IT. Un angajat care poate lucra în cele mai solicitate limbaje de programare are un salariu între 5.000 și 7.000 de euro. Sumele de bani sunt la același nivel ca în alte state europene.

„Noi avem în echipă oameni din afara României şi care s-au stabilizat aici. Salariile afară sunt la acelaşi nivel ca şi aici”, a transmis Roxana Epure, manager al unei mari companii de software din București, pentru Observatornews.ro.

ADVERTISEMENT

De asemenea, inginerii au salarii mari în România. Chiar dacă încă nu au ajuns la nivelul sumelor de bani din IT, aceștia pot câștiga între 2.500 și 3.000 de euro, conform specialiștilor în recrutare.

În București se câștigă mai bine decât în Berlin

Mai mult, statisticile venite de la Bruxelles arată că unii dintre bucureșteni câștigă mai bine decât locuitorii din Berlin, de exemplu. „Sunt chiar statistici oficiale venite de la Bruxelles care spun, de exemplu, că nivelul de trai din Bucureşti l-a depăşit pe cel din Berlin.”, a transmis George Butunoiu, specialist în recrutare, potrivit Observator News.ro.

ADVERTISEMENT

România nu stă rău nici în privința job-urilor cu calificare redusă. „Şi a depăşit nivelul de trai din multe alte oraşe. Inclusiv job-urile astea cu calificare redusă. Bucătarii câştigă câteva mii de euro bune aici în România şi cam atât câştigă şi în străinătate”, a adăugat Butunoiu.

Un lucrător în construcții poate câștiga între 1.500 de euro și 2.000 de euro, în țara noastră. Totodată, salariul unei bone poate ajunge și la 1.000 de euro pe lună, conform specialiștilor.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, în România există un procent semnificativ al angajaților care lucrează pe salariul minim pe economie. Mai exact, 40 la sută dintre români câștigă sub 2.000 de lei, arată datele furnizate de reprezentanții în recrutare.

ADVERTISEMENT
Tags: