News

Job-urile din România plătite cu 7.000 de euro. Sunt căutate și de străini

Job-urile din România plătite cu mii de euro. Specialiștii în recrutare spun care sunt cele mai bune locuri de muncă din țara noastră.
06.06.2023 | 08:50
Joburile din Romania platite cu 7000 de euro Sunt cautate si de straini
Job-urile din România plătite cu 7.000 de euro. Sursa foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Job-urile din România plătite cu 7.000 de euro. Pare incredibil, dar este adevărat. Deși patru din zece cetățeni români primesc minimul pe economie, există anumite domenii în care angajații sunt la fel de bine plătiți ca în Germania sau Franța.

Job-urile din România plătite cu mii de euro

Dacă acum câțiva ani mulți dintre români alegeau să plece în afara țării pentru job-uri mai bine plătite, situația s-a schimbat. Acum, străinii au ajuns să vină în România. Fac această alegere pentru a se angaja în domenii în care se câștigă mai bine decât în alte țări.

ADVERTISEMENT

Job-urile bine plătite în România sunt cele din IT. Un angajat care poate lucra în cele mai solicitate limbaje de programare are un salariu între 5.000 și 7.000 de euro. Sumele de bani sunt la același nivel ca în alte state europene.

„Noi avem în echipă oameni din afara României şi care s-au stabilizat aici. Salariile afară sunt la acelaşi nivel ca şi aici”, a transmis Roxana Epure, manager al unei mari companii de software din București, pentru Observatornews.ro.

ADVERTISEMENT

De asemenea, inginerii au salarii mari în România. Chiar dacă încă nu au ajuns la nivelul sumelor de bani din IT, aceștia pot câștiga între 2.500 și 3.000 de euro, conform specialiștilor în recrutare.

În București se câștigă mai bine decât în Berlin

Mai mult, statisticile venite de la Bruxelles arată că unii dintre bucureșteni câștigă mai bine decât locuitorii din Berlin, de exemplu. „Sunt chiar statistici oficiale venite de la Bruxelles care spun, de exemplu, că nivelul de trai din Bucureşti l-a depăşit pe cel din Berlin.”, a transmis George Butunoiu, specialist în recrutare, potrivit Observator News.ro.

ADVERTISEMENT

România nu stă rău nici în privința job-urilor cu calificare redusă. „Şi a depăşit nivelul de trai din multe alte oraşe. Inclusiv job-urile astea cu calificare redusă. Bucătarii câştigă câteva mii de euro bune aici în România şi cam atât câştigă şi în străinătate”, a adăugat Butunoiu.

Un lucrător în construcții poate câștiga între 1.500 de euro și 2.000 de euro, în țara noastră. Totodată, salariul unei bone poate ajunge și la 1.000 de euro pe lună, conform specialiștilor.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, în România există un procent semnificativ al angajaților care lucrează pe salariul minim pe economie. Mai exact, 40 la sută dintre români câștigă sub 2.000 de lei, arată datele furnizate de reprezentanții în recrutare.

ADVERTISEMENT
Tags:
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o...
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o sumă înfiorătoare cheltuită
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
"Cum poţi să zici că vreau să-mi omor copilul?" Filmul revoltei dezlănțuite în Leeds, după ce autoritățile au luat în grijă 5 copii ai unei familii de români
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut...
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut evita tragedia: Mi-a lăsat copiii orfani!
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat...
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat chiar și pe Florin Piersic
Salarii imense la fermă. Românii se întorc din străinătate să lucreze acolo
Salarii imense la fermă. Românii se întorc din străinătate să lucreze acolo
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am...
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am mutat din țară
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din...
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din țară exact din acest motiv". Cum se înțelege cu Mr.Pink