Life

Jobul plătit și cu 500 de lei pe zi, dar românii îl evită: “Nimeni nu mai găsește oameni dispuși”

Jobul care e plătit chiar și cu 500 de lei pe zi, însă românii îl evită. De ce oamenii refuză să-l practice, deși pot câștiga mulți bani.
13.06.2024 | 17:23
Jobul platit si cu 500 de lei pe zi dar romanii il evita Nimeni nu mai gaseste oameni dispusi
Jobul unde se pot câștiga chiar și 500 de lei pe zi, dar românii îl evită. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Jobul plătit chiar și cu 500 de lei pe zi, dar pe care românii îl ocolesc. Câștigurile sunt mari, însă nu mulți sunt dispuși să muncească. Oamenii se plâng că nu găsesc pe nimeni.

Jobul plătit cu 500 de lei pe zi, dar pe care românii îl evită. Care e motivul

Deși România se numără printre țările cu cele mai mici salarii din UE, există și joburi bine plătite. Mulți le evită, însă. Unii angajatori sunt dispuși să ofere chiar și 500 de lei pe zi, dar viitori angajați sunt greu de găsit.

ADVERTISEMENT

Cei care vor să aibă venituri mai mari trebuie să știe că locurile de muncă în domeniul agriculturii sunt foarte bine plătite. Cineva interesat să se mute în mediul rural a întrebat cu cât e plătită o zi de muncă în agricultură.

“Nimeni nu mai găsește oameni dispuși la muncă fizică în agricultură, știm. Totuși: cât mai plătiți pentru o zi de sapă la grădină? Mulțumesc. P.S.: poate menționați și județul”, a fost întrebarea adresată de un utilizator, pe un grup de Facebook.

ADVERTISEMENT

Mulți internauți au oferit răspunsuri utile, care au surprins pe toată lumea. Mai mulți fermieri s-au plâns că nu au pe cine să angajeze, deși salariile oferite sunt peste media pieței.

Cineva din județul Dâmbovița a spus că unii tăietori de lemne cer sume uriașe pe o singură zi. Acestea pot ajunge chiar și la la 500 – 600 de lei.

ADVERTISEMENT

“Noi, în Dâmbovița, ne-am liniștit, nu mai căutăm, că știm că nu mai găsim. Îl convocăm pe fiu și vine când poate, de la oraș, să ne ajute.

Unei vecine i s-au cerut 600 pentru tăiat lemne, pe o zi. Ea se aștepta la 300, i-a dat 500 și cetățeanul nemulțumit nu a mai venit și a doua zi”,  a scris persoana respectivă, potrivit adevarul.ro.

ADVERTISEMENT

În Mehedinți, muncitorilor în agricultură li se oferă 250 de lei pe zi, plus mâncare și băutură. În Bistrița-Năsăud, este același tarif. Cei mai mulți le oferă muncitorilor mâncare și apă, pe lângă plata propriu-zisă. În județul Argeș, tarifele încep de la 300 de lei pe zi pentru a tăia buruienile.

Părerile românilor sunt împărțite

Alți utilizatori sunt de părere că lucrătorii în agricultură ar trebui plătiți la fel în toate județele. Cineva a spus că trebuie să se țină cont de salariul minim pe economie, dar să fie acoperite și nevoile muncitorilor.

“Vin și eu cu o părere, poate nu pe gustul tuturor, nu stau la sat încă, așa că logica mea se va baza mai mult pe alta perspectivă. Salariul minim brut pe România la ora actuală este 3.300, împărțit la 20 zile lucrătoare vine cam 165 RON pe zi.

Din punctul meu de vedere, acela ar trebui să fie minimul cu care plătiți acești oameni, și nu ar trebui să se facă diferența între județe și starea curentă a acestora (că văd tot felul de comentarii că sunt asistați social, că sunt leneși etc. Este cam irelevant, munca și plata trebuie să fie aceeași, că toți trăim în aceeași țară)”, a scris cineva.

Persoana care a scris comentariul a mai spus că munca în agricultură nu este ușoară, motiv pentru care trebuie plătită pe măsură. În plus, cel care muncește mai are nevoie și de apă și mâncare, mai ales după multe ore de muncă în soare.

Utilizatorii și-au exprimat opiniile în secțiunea de comentarii. Unii consideră că sunt suficienți 150 de lei pe zi, în timp ce alții spun că munca este destul de grea, motiv pentru care sunt muncitori care cer sume mai mari.

“Primesc mai mult de atât cei care mai au chef de muncă. 150 lei/zi, plus mâncare, cafea, bere, țigări. Doar berea și țigările și tot adaugă vreo 50 de lei la plata zilei”, a spus cineva.

“Munca este «grele», din păcate mulți se uită că ai și nu ar veni nici pe 200 de lei la zi să te ajute. Au impresia că dacă ai un solar și 20 de ari de legume ești miliardar”, a adăugat o altă persoană.

“În Italia o zi de muncă varianza în 40-45 de euro cu mâncarea ta, băutura ta, țigările tale și benzina ta. Și muncești cum trebuie, altfel te trimite acasă pe banii tăi”, a mai scris cineva

ADVERTISEMENT