News

Joburi disponibile la Ministerul Digitalizării. Cine poate câștiga până la 4.000 de euro net în fiecare lună

Ministerul caută experţi în domeniul IT&C pentru implementarea reformelor şi investiţiilor asumate de România în acest domeniu prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).
16.04.2022 | 16:59
Joburi disponibile la Ministerul Digitalizarii Cine poate castiga pana la 4000 de euro net in fiecare luna
Ministerul Digitalizării scoate 17 posturi la concurs Foto: Shutterstock
ADVERTISEMENT

Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării (MCID) scoate la concurs o funcție de conducere și 16 funcții de execuție. Salariile sunt de până la 4.000 de euro net, iar specialiştii vor fi angajaţi până în anul 2026.

Joburi disponibile la Ministerul Digitalizării

„Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării anunţă stabilirea grilei de salarizare pentru personalul angajat în afara organigramei, ca parte a ‘Grupului de Operativ pentru Implementarea şi Monitorizarea Reformelor şi Investiţiilor privind Transformarea Digitală’ (Task Force), din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. 

ADVERTISEMENT

Grila de salarizare a acestei unităţi cu un rol major în reuşita implementării transformărilor digitale asumate de România este una competitivă, de până la 4.000 euro net lunar, care permite recrutarea celor mai buni specialişti care vor fi angajaţi până în anul 2026.

Candidaţii pentru funcţia contractuală de conducere şi pentru cele 16 funcţii de execuţie pot depune dosarul pentru procesul de selecţie până pe 26 aprilie, interviurile având loc în perioada 3-5 mai 2022”, informează ministerul într-un comunicat dat publicităţii sâmbătă.

ADVERTISEMENT

Astfel, Ministerul Digitalizării scoate la concurs o funcţie contractuală de conducere – un post de manager, studii  superioare, program de lucru 8 h/ zi, la Task Force/MCID şi 16 funcţii de execuţie, respectiv manager executiv (1 post), expert implementare (2 posturi), arhitect de sistem în domeniul TIC (2 posturi), specialist în domeniul calităţii (1 post), expert în securitate cibernetică (1 post), administrator baze de date (2 posturi, inginer de sistem în informatică (3 posturi), manager analiză de business în domeniul TIC (3 posturi) şi inginer de dezvoltare a produselor sofware (UI/UX) – (1 post).

Anunțul de angajare mai precizează că înscrierile se fac la sediul MCID, în perioada 05.04 – 26.04.2022, de luni până joi între orele 08.00-16.30, vineri 08.00-14.00.

ADVERTISEMENT

Concursul se va desfăşura în perioada 03.05 – 06.05.2022, cu posibilitatea prelungirii până la 08.05.2022, în mod excepţional, în funcţie de candidaţii selectaţi pentru proba de interviu.

Pachete salariale, comparabile cu cele din mediul privat

Pachetele salariale au fost stabilite de Autoritatea pentru Digitalizarea României în urma consultării datelor şi statisticilor oferite de Institutul Naţional de Statistică, după consultarea  principalelor companii de consultanţă  – Deloitte, EY, KPMG  şi PwC – şi sunt în concordanţă cu solicitările privind nivelul salarial al specialiştilor IT&C. 

ADVERTISEMENT

„Ţinând cont de faptul că persoanele care vor ocupa aceste posturi trebuie să deţină competenţe profesionale de înaltă calificare în specialitate, respectiv pentru asigurarea unei motivări pe măsura nivelului de expertiză solicitat, coroborat cu responsabilităţile şi atribuţiile din fişele posturilor, se impune oferirea unui pachet salarial atractiv şi competitiv cu piaţa muncii din mediul privat.

Astfel, din analiza tuturor datelor şi informaţiilor primite, am apreciat ca fiind elocvente în contextul mai sus prezentat statisticile din anul 2021 – PayWell 2021, actualizate cu 8%, conform estimării de creştere salarială în industrie în ultimul an, statistici realizate de către compania PricewaterhouseCoopers Tax Services SRL, precum şi intervalele salariale la categoriile de specialişti regăsiţi în cadrul companiei KPMG Romania SRL”, a precizat Dragoş Vlad, preşedintele Autorităţii pentru Digitalizarea României.

ADVERTISEMENT
Tags:
Cristiano Ronaldo va fi anchetat. Gestul făcut la meci a scandalizat Arabia Saudită:...
Cristiano Ronaldo va fi anchetat. Gestul făcut la meci a scandalizat Arabia Saudită: „Totul are o limită, indiferent cât de faimos ești”
E gata: ”cuplul anului” e istorie! A anunțat despărțirea și a descris relația...
E gata: ”cuplul anului” e istorie! A anunțat despărțirea și a descris relația într-un singur cuvânt
Când vine aderarea terestră la spațiul Schengen. “Este un pas important înainte, după...
Când vine aderarea terestră la spațiul Schengen. “Este un pas important înainte, după 13 ani de așteptare”
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Electrica Furnizare, anunț nou către clienți. Elemente noi la codul de client
Electrica Furnizare, anunț nou către clienți. Elemente noi la codul de client
Femeia bătută în Centrul Vechi ar fi o prostituată. Agresorul, un cetăţean moldovean,...
Femeia bătută în Centrul Vechi ar fi o prostituată. Agresorul, un cetăţean moldovean, ar fi fost clientul ei
Scandalul amoros al secolului, în Țara Românească. Vodă care și-a trimis la ospiciu...
Scandalul amoros al secolului, în Țara Românească. Vodă care și-a trimis la ospiciu nevasta, pentru a trăi cu amanta
Informația pe care Putin o ține la secret din 2022. Ce nu vrea...
Informația pe care Putin o ține la secret din 2022. Ce nu vrea să se știe despre războiul din Ucraina
Ce scrie pe crucea Mioarei Roman. Puțină lume știa acest lucru
Ce scrie pe crucea Mioarei Roman. Puțină lume știa acest lucru
Programul Noua Casă 2024. Documente necesare și condiții de eligibilitate
Programul Noua Casă 2024. Documente necesare și condiții de eligibilitate
Ce artist celebru din România pleacă la Asia Express cu IUBITUL LUI. Lista...
Ce artist celebru din România pleacă la Asia Express cu IUBITUL LUI. Lista completă a concurenților
Anunţul TAS cu privire la Simona Halep. Campioana noastră s-ar putea retrage
Anunţul TAS cu privire la Simona Halep. Campioana noastră s-ar putea retrage
Student american, condamnat la 17 ani de închisoare pentru 3 violuri, după 6...
Student american, condamnat la 17 ani de închisoare pentru 3 violuri, după 6 ani de la fuga lui din România: și-a drogat victimele și le-a filmat. Inițial, a ajuns la Poliție ca victimă
Nouria Nouri, replică dură pentru Daniel Iordăchioaie, după ce s-a văitat că a...
Nouria Nouri, replică dură pentru Daniel Iordăchioaie, după ce s-a văitat că a crescut singur doi copii, după divorț: „Tatăl ? Știm cu toții cât se implică…”