News

Jocul care i-a adus moartea lui Emi Pian. Şantaj ca-n filme cu Pian şi Seif din clanul Duduianu

04.08.2020 | 12:13
Jocul care ia adus moartea lui Emi Pian Santaj can filme cu Pian si Seif din clanul Duduianu
Emi Pian fusese condamnat pentru șantaj și cămătărie/ Foto: Facebook - Florin Mototolea
ADVERTISEMENT

Emi Pian, liderul clanului Duduianu, a fost omorât în urma unei dispute izbucnite la un joc de barbut. Tot din cauza unui joc de barbut ajunsese Emi Pian, pe numele său adevărat Florin Mototolea, la închisoare într-un dosar de cămătărie și șantaj, scrie Adevărul.

Evenimentul care l-a dus pe Emi Pian la închisoare a avut loc în ianuarie 2016, când la locuința lui Iulian Stan din Dobroiești (Ilfov) a avut loc o partidă de barbut. Chiar gazda partidei a fost victima lui Emi Pian.

ADVERTISEMENT

Șeful clanului Duduianu l-a împrumutat cu bani pe Stan pentru a putea juca în continuare și apoi i-a luat mașina ca gaj pentru banii împrumutați.

Emi Pian a escrocat gazda unei partide de barbut

Inculpatul Mototolea Florin a fost prezent la desfăşurarea acestui joc, având rolul de a împrumuta persoanele care pierdeau sume de bani şi care doreau să mai joace pentru a recupera sumele pierdute, acest împrumut fiind condiţionat de perceperea unei dobânzi cuprinse între 10% – 35%/zi”, se arăta în rechizitoriul procurorilor de la Judecătoria Sectorului 5.

ADVERTISEMENT

Stan a împrumutat de la Emi Pian 20.000 de lei, pe care i-a pierdut apoi, iar Mototolea i-a cerut mașina, un Audi Q7, drept garanție până când va primi banii înapoi, cu tot cu dobânda aferentă.

Iulian Stan a vândut mai multe bunuri și a obținut  suma de 5.200 de euro pe care i-o datora lui Emi Pian. Însă a doua zi nu a primit înapoi autoturismul Audi, ci o altă mașină care-i fusese luată ca garanție pentru  un împrumut anterior. Mototolea i-a transmis că păstrează Audi Q7 până în vară, iar până când o va returna va percepe o dobândă de 700 de euro lunar.

ADVERTISEMENT

Numitul Stan Iulian i-a reproşat inculpatului Mototolea Florin deciziile luate de acesta, iar după câteva zile, numitul Stan Iulian a găsit două persoane dispuse să cumpere autoturismul marca Audi Q7 pentru suma de 7000-8000 euro, astfel că s-a deplasat împreună cu aceştia la locuinţa lui Mototolea Florin unde, acesta din urmă i-a spus că a vândut autoturismul Audi Q7 şi i-a spus că îi va da 500 de euro pentru a stinge datoria de 20.000 lei”, precizau procurorii.

Rămas fără mașină, s-a dus la poliție. Mototolea și alți  membri ai clanului Duduianu – Miltiade Văduva, zis Seif, Ionuţ Văduva, Niculae Duduianu, zis Seif şi Ion Parnică – au încercat să-l determine pe Iulian Stan să-și retragă plângerea, oferind 2.000 de euro drept compensație.

ADVERTISEMENT

Inculpatul Duduianu Niculae a invocat în mod constant în cursul procesului penal că el nu s-ar fi dus la persoana vătămată pentru a o determina prin corupere pe aceasta să îşi retragă plângerea, ci a mers pentru a-i plăti acesteia suma de 2000 de euro în contul unei datorii pe care fiul său o avea”, precizează sursa citată.

Procesul s-a finalizat în 2017, la Curtea de Apel Iași, care l-a condamnat pe Florin Mototolea la 3 ani și 8 luni de închisoare pentru șantaj și cămătărie. În septembrie 2019, el a fost eliberat condiționat, fiind în perioada de supraveghere.

 

ADVERTISEMENT
Tags: