Fotbal intern

Jocul rezultatelor ajută liderul. Cum poate deveni FCSB prima echipă calificată matematic în play-off

13.02.2021 | 17:25
Jocul rezultatelor ajuta liderul Cum poate deveni FCSB prima echipa calificata matematic in playoff
ADVERTISEMENT

FCSB conduce clasamentul Ligii 1 și este considerată de unii analiști drept principala favorită la câștigarea campionatului. Etapa a 23-a ar putea să-i ducă pe roș-albaștri mai aproape de îndeplinirea obiectivului. 

FANATIK a analizat situația din ierarhia primei ligi, iar egalul dintre Chindia Târgoviște și UTA este un rezultat cum nu se poate mai bun pentru Toni Petrea și elevii săi.

ADVERTISEMENT

FCSB are nevoie de o victorie în meciul cu Hermannstadt, din deplasare, dar și de un alt rezultat favorabil într-o partidă care nu o implică, pentru a-și asigura matematic prezența în play-off.

Jocul rezultatelor ajută liderul. Victorie cu Hermannstadt și ajutor de la Botoșani, iar FCSB e în play-off

E doar etapa a 23-a a Ligii 1, însă lucrurile încep să se limpezească la vârful clasamentului. Lupta pentru titlu părea că urmează să se dea doar între FCSB și CFR Cluj, însă venirea lui Marinos Ouzounidis la U Craiova ar putea provoca un reviriment al oltenilor. Până să ajungem la meciurile care vor decide soarta titlului, este important de remarcat că o echipă își poate asigura încă din această etapă prezența printre cele mai bune șase ale campionatului.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre liderul FCSB, care poate profita de un rezultat excelent înregistrat în prima partidă a zilei de sâmbătă, 13 februarie. Chindia Târgoviște și UTA au remizat, după ce oaspeții au egalat prin reușita lui Erico, din prelungiri. Acest rezultat este una dintre cele trei condiții care trebuie îndeplinite în această etapă pentru ca roș-albaștrii lui Gigi Becali să fie deja siguri de prezența în play-off.

A doua condiție este reprezentată, firește, de o victorie pentru FCSB în meciul pe care elevii lui Toni Petrea îl vor disputa la Mediaș, contra celor de la Hermannstadt. Partida cu sibienii va avea loc duminică, de la ora 19:45, iar FCSB este favorită clară, în condițiile în care trupa lui Liviu Ciobotariu este penultima în clasament.

ADVERTISEMENT

Tot de Mediaș se leagă și celălalt rezultat necesar pentru ca FCSB să fie sigură de prezența în play-off. Gaz Metan trebuie să nu câștige meciul pe care îl are de jucat contra lui FC Botoșani. Partida se va disputa luni, 15 februarie, de la ora 17:30. Gazdele de la FC Botoșani sunt favorite în această partidă și vor trage tare să nu piardă, pentru a-și păstra sigură poziția din primele 6.

  • 51 de puncte ar putea acumula FCSB dacă o învinge pe Hermannstadt;
  • 29 de puncte are prima echipă din afara play-off-ului, Chindia Târgoviște;
  • 21 de puncte vor mai rămâne în joc, în sezonul regulat, după etapa a 23-a.
ADVERTISEMENT

Toni Petrea nu ia în calcul decât victoria

Deși cele două condiții rămase de îndeplinit au șanse bune să fie bifate de FCSB, situația roș-albaștrilor nu este deloc una foarte ușoară în ultima vreme. Înfrângerea din campionat cu 0-1 împotriva celor de la Academica Clinceni, precum și eliminarea din Cupa României suferită în fața lui Dinamo au născut discuții încinse în fieful trupei patronate de Gigi Becali.

Antrenorul Toni Petrea a prefațat duelul cu Hermannstadt și a anunțat că greșelile din ultimele partide au fost analizate și speră să fie corectate în următoarea partidă. De asemenea, el a atras atenția asupra nevoii ca unele lucruri să fie schimbate în jocul elevilor săi.

„Încercăm să trecem peste momentul mai puțin plăcut după înfrângerea din Cupă. Trebuie să depășim momentul și e bine că urmează un alt meci imediat și ai posibilitatea să arăți că ce s-a întâmplat a fost un accident.

Am discutat și am analizat ceea ce nu a funcționat și ceea ce nu ne-a plăcut la ultimele două meciuri și cred că jucătorii au conștientizat și au realizat că trebuie schimbate anumite lucruri. Îmi doresc ca de la meciul următor aceste lucruri să nu mai apară în jocul nostru și să avem o exprimare mai bună, atât ca joc, cât și ca rezultat”, a declarat Petrea.

  • 48 de goluri a reușit FCSB în acest sezon al Ligii 1;
  • 0 goluri au înscris roș-albaștrii în ultimele două meciuri oficiale, cu Academica Clinceni și Dinamo.

  • (P) Cota BETANO pentru Hermannstadt – FCSB: 1,47 este cota pentru „total goluri: 2-4”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT