Sport

Jocuri de baschet online pentru PC, Playstation sau Xbox

29.09.2018 | 21:00
Jocuri de baschet online pentru PC Playstation sau Xbox

FANATIK.RO îți prezintă în continuare cele mai populare jocuri de baschet online pentru PC, Playstation sau Xbox. Fără îndoială, liderul acestei nișe este NBA 2K, produs inițial de Sega, iar apoi preluat de 2K Sports.

Marele rival al celor de la 2K Sports este chiar EA Sports, brand care produce propria sa versiune: NBA LIVE. Totuși, NBA 2K este mult mai popular decât concurentul său direct, deși a apărut pe piața cu patru ani mai târziu și este creat de un brand mai puțin important pe piața jocurilor online.

Evoluția jocului de baschet online NBA 2K

NBA 2K a apărut pentru prima dată în anul 1999, iar grafica de la acea vreme arăta neașteptat de bine, după cum puteți vedea și din imaginile de mai jos. Allen Iverson s-a aflat pe coperta primei ediții, cel mai important jucător din liga nord-americană de baschet la acea vreme.

Sega a cedat drepturile de creație către 2K începând cu anul 2005, iar grafica a trecut la un cu totul alt nivel. Cea mai recentă versiune a jocului NBA 2K s-a lansat pe 11 septembrie și l-a avut pe copertă pe LeBron James.

Conform statisticilor, Sega și 2K Sports au vândut de-a lungul anilor acest joc în 68 de milioane de exemplare, cu o medie de 4 milioane de exemplare per an. Cele mai multe exemplare s-au vândut cu ediția 2K 14, considerată de pasionații de gaming drept cea mai performantă de până acum.

Prețul NBA 2K 2019 se ridică la 59,99 dolari.

Evoluția jocului de baschet online NBA LIVE

NBA LIVE, produs de EA Sports, a apărut pentru prima dată în anul 1995, sub o grafică decentă pentru acele vremuri, însă amuzantă în zilele noastre. Jocul a evoluat mult însă de-a lungul celor 24 de ani, iar marea majoritate a fanilor consideră că ediția lansată în acest an de EA Sports este superioară celei de la 2K Sports. Cei de la EA Sports nu și-au permis un contract de publicitate cu LeBron James, dar s-au ales totuși cu Joel Embiid, uriașul celor de la 76ers.

NBA LIVE nu mai apare în variantă pentru PC de 11 ani, ultima oară întâmplându-se în 2007. În prezent, fanii baschetului se pot distra cu acest joc doar pe PlayStation și Xbox. NBA LIVE nu a apărut pe piață în anii 2011 și 2012, revenind în forță în 2013, pe Kyrie Irving, jucător la Cleveland Cavaliers în acea perioadă.

Cei care au telefoane cu sistem de operare Android își pot descărca din magazinul Play complet gratuit versiunea 2016 pentru mobil a NBA LIVE. Este ultima versiune de mobil scoasă sub egida EA Sports.

Prețul NBA LIVE 2019 se ridică la 59,99 dolari.