Sport

Jocurile Olimpice de la Tokyo, din nou în pericol! Peste 350 de mii de petiții semnate pentru anularea competiției

14.05.2021 | 21:22
Jocurile Olimpice de la Tokyo din nou in pericol Peste 350 de mii de petitii semnate pentru anularea competitiei
ADVERTISEMENT

Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt din nou în pericol să fie anulate după ce Guvernul Japoniei este așteptat să extindă starea de alertă cu doar 10 săptămâni înaintea desfășurării competiției.

Mai mult decât atât, japonezii de rând se opun cu vehemență găzduirii competiției în vara acestui an, din cauza situației pandemice din întreaga lume, semnând peste 350.000 de petiții pentru a opri desfășurarea Jocurilor Olimpice.

ADVERTISEMENT

Tokyo și alte zone importante din Japonia sunt deja în starea de urgență, la care se va mai adăuga și localitatea Hokkaido, unde se va desfășura maratonul olimpic.

Jocurile Olimpice de la Tokyo, din nou în pericol să nu se desfășoare

Peste 350.000 de petiții au fost semnate de japonezi pentru ca Jocurile Olimpice de la Tokyo să nu se mai desfășoare, iar faptul că Guvernul urmează să prelungească starea de alertă nu este deloc un semn bun.

ADVERTISEMENT

Pe fondul extinderii stării de urgență și de teama unui al patrulea val, japonezii pun presiunea ca evenimentul să nu se mai țină și vor ca sistemul medical japonez să fie mult mai ajutat, pentru a nu se confirma noi infecții în rândul populației.

Kenji Utsunomiya, fost candidat la guvernarea Tokyo, a cerut organizatorilor Jocurilor să „acorde prioritate vieții”: „De această dată, cred că Jocurile Olimpice se referă la prioritatea vieții.

ADVERTISEMENT

Organizarea Jocurilor Olimpice în aceste condiții înseamnă resurse medicale prețioase care trebuie alocate Jocurilor și nu oamenilor de rând”.

Atleții americani au anulat deja cantonamentul

Echipa de atletism a Statelor Unite ale Americii și-a anulat cantonamentul din Japonia, unde ar fi trebuit să se pregătească la Chiba, un oraș cu o populație de aproape un milion de locuitori, situat la 40 de km de Tokyo.

ADVERTISEMENT

Toshihito Kumagai, guvernatorul regiunii, a făcut anunțul în privința cantonamentului delegației SUA: „Este păcat că au luat decizia asta, dar cred că e cel mai bun lucru pe care îl puteau face în situația actuală. Hotărârea a venit din cauza grijilor în privința sănătății sportivilor”.

Și sindicatul medicilor din Japonia a emis un comunicat în care vor din partea Guvernului să anuleze desfășurarea Jocurilor Olimpice, din cauza pandemiei de coronavirus:

„Ne opunem ferm organizării Jocurilor Olimpice de la Tokyo într-un moment în care oamenii din lumea întreagă se luptă cu noul coronavirus.

Este imposibilă organizarea JO în siguranţă în timpul pandemiei. Nu putem nega pericolul reprezentat de numeroasele variante noi ale virusului, care vor veni la Tokyo din întreaga lume”.

  • 23 iulie – 8 august 2021 este perioada în care trebuie să se desfășoare Jocurile Olimpice de la Tokyo
ADVERTISEMENT