Sporturi

Jocurile Olimpice de la Tokyo, fără spectatori din străinătate! Ce se întâmplă cu biletele vândute

20.03.2021 | 14:42
Jocurile Olimpice de la Tokyo fara spectatori din strainatate Ce se intampla cu biletele vandute
ADVERTISEMENT

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo din această vară au decis ca marele eveniment să se desfăşoare fără spectatori veniţi din străinătate.

Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, anticipează că sportivii români se vor întoarce de la Olimpiadă cu  cel puțin șase medalii.

ADVERTISEMENT

Competiția ar fi trebui să aibă loc în vara anului trecut, dar a fost  amânată din cauza problemor cauzate de Covid-19 și se va desfășura în perioada 23 iulie – 8 august 2021.

Spectatorii din străinătate nu vor avea acces la Jocurile Olimpice

Conform Sky News, gazdele japoneze au hotărât ca spectatorii și voluntarii din străinătate să nu aibă acces la Jocurile Olimpice de la Tokyo, iar măsura se extinde și pentru Jocurile Paralimpice care vor avea loc tot în acest an.

ADVERTISEMENT

Decizia a fost luată după o întrunire la care au participat reprezentanţi ai Comitetului de Organizare al Jocurilor Olimpice, Comitetului Olimpic Internaţional şi Comitetului Paralimpic, precum şi oameni de conducere din Guvernul Japoniei şi oficialități ale capitalei Tokyo.

”Pentru a clarifica situaţia pentru deţinătorii de bilete care locuiesc în străinătate şi pentru a le permite să îşi ajusteze planurile de călătorie, partea japoneză a ajuns la concluzia că spectatorii nu vor putea intra în Japonia la momentul Jocurilor”, se arată într-un comunicat al organizatorilor.

ADVERTISEMENT

Cei care și-au achiziționat bilete își vor primi banii înapoi

Pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt disponibile 7,8 milioane de bilete, dintre care 4,5 milioane au fost deja vândute către localnici și încă un milion către persoane din afara Japoniei. Aceștia din urmă își vor primi banii înapoi din partea organizatorilor.

Guvernul japonez a stabilit că nu este posibil să primească publicul din alte ţări, având în vedere preocupările exprimate de populaţie cu privire la riscurile răspândirii virusului şi multiplicarea variantelor sale mai contagioase, în diferite ţări.

ADVERTISEMENT

Organizatorii au mai anunţat că festivitatea legată de startul ştafetei torţei olimpice, programată să aibă loc la 25 martie, la Fukushima, se va desfăşura fără spectatori. Doar câţiva invitaţi vor putea participa la ceremonie. În aprilie, este de aşteptat să se decidă numărul de spectatori cărora li se va permite să asiste la diferite evenimente din programul Jocurilor Olimpice.

ADVERTISEMENT