News

Joe Biden a jurat cu mâna pe o Biblie veche de 120 de ani. Detaliu inedit pe coperta cărții

20.01.2021 | 21:49
Joe Biden a jurat cu mâna pe o Biblie veche de 120 de ani. Detaliu inedit pe coperta cărții
Biblia pe care a jurat Biden, veche de peste 100 de ani. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Președintele ales al Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a depus jurământul miercuri, 20 ianuarie, pe o Biblie care aparține familiei sale din 1893.

Aceeași carte sfântă a fost folosită și la învestiarea sa ca vicepreședinte în 2009 și 2013, conform NBC News, potrivit Agerpres.

ADVERTISEMENT

Biblia are o cruce celtică pe copertă și a fost folosită de Biden de fiecare dată când a fost învestit senator al SUA.

Biblia pe care a jurat Joe Biden are peste 100 de ani vechime

inclusiv Beau Biden, fiul decedat al președintelui, a folosit această Biblie când a fost învestit procuror general al Delaware.

ADVERTISEMENT

Biden a depus jurământul în fața președintelui Curții Supreme, John Roberts, și a devenit al 46-lea președinte al Statelor Unite.

Joe Biden este al doilea președinte catolic al SUA, astfel că Biblia are o însemnătate specială pentru politician.

„Tot ce e important e scris pe această carte, fiecare dată când am depus jurământul e aici”, a declarat Biden pentru New York Times.

ADVERTISEMENT

Biblia este extrem de importantă pentru publicul american atunci când cineva depune jurământul, lucru remarcat și de specialiștii în domeniu.

În 1789 George Washington a folosit pentru prima dată o Biblie pentru a depune jurământul, după care acest obicei s-a încetățenit în rândul președinților americani. Aceeași biblie a fost folosită de președinii Warren Harding, Dwight Eisenhower, Jimmy Carter și George Bush.

Donald Trump în 2017 a folosit o Biblie care fusese folosită de Abraham Lincoln în 1861, dar și o Biblie primită de la mama sa. Aceeași Biblie a lui Lincoln a fost folosită și de Barak Obama, care a suplimentat-o cu o Biblie dăruită lui Martin Luther King Jr. în 1954. Așadar, această carte sfântă are o însemnătate aparte pentru toți.

ADVERTISEMENT
Joe Biden în 1973, când a jurat prima oară pe Biblie
Joe Biden în 1973, când a jurat prima oară pe Biblie. Foto: New York Times

Cu toate acestea, Constituția nu îi obligă pe președinți să jure cu mâna pe Biblie, existând excepții în trecut. John Quincy Adams a jurat cu mâna pe o carte de rugăciuni catolică după asasinarea lui Kennedy.

În 2007, reprezentantul statului Minnesota Keith Ellison, singurul musulman din Congres, a jurat cu mâna pe coran, același lucru făcându-l și Rashida Tlaib, politician democrat din Michigan.

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri