News

Joe Biden a primit doza 3 a vaccinului anti-Covid. Mesaj pentru americanii nevaccinați. Video

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, a primit doza 3 a vaccinului anti-Covid. Liderul de la Casa Albă a transmis și un mesaj către cei nevaccinați.
28.09.2021 | 09:32
Joe Biden a primit doza 3 a vaccinului antiCovid Mesaj pentru americanii nevaccinati Video
ADVERTISEMENT

Președintele SUA, Joe Biden (78 de ani), a primit luni, la Casa Albă, doza 3 de vaccin anti-Covid Pfizer / BioNTech.

Demersul medical vine la doar câteva zile după ce Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din SUA (CDC) a recomandat că această doză e indicată pentru anumite categorii de vârstă, informează NBC News.

ADVERTISEMENT

Președintele SUA, Joe Biden, a primit doza 3 a vaccinului anti-Covid

Înainte de a primi ”boosterul”, Joe Biden a avut o scurtă declarație în fața presei de la Casa Albă. Acesta a declarat că ”dozele suplimentare sunt importante, dar cel mai important lucru pe care trebuie să îl facem este să avem mai mulţi oameni vaccinați”.

În prezent, circa 77% din cetățenii SUA au primit cel puțin o doză a serurilor anti-Covid 19 aprobate peste ocean.

ADVERTISEMENT

Liderul de la Casa Albă a avut un mesaj destul de vehement pentru restul de 23% din populație. Biden este de părere că cetățenii nevaccinați ”provoacă multe daune pentru restul țării”.

Jill Biden, Prima Doamnă a Americii, în vârstă de 70 de ani, urmează să fie și ea imunizată cu a 3-a doză de vaccin anti-Covid a mai spus preşedintele SUA.

ADVERTISEMENT

Joe Biden a primit a primit rapelul din vaccinul Pfizer în luna ianuarie. Noile recomandări din medicină susţin că o persoană din grupa lui de vârstă ar trebui să primească doza suplimentară la 6 luni după cea de-a doua doză.

Statele Unite ale Americii au autorizat săptămâna trecută administrarea unei doze ”booster” (n.r. doza 3) de vaccin anti-Covid în cazul persoanelor de 65 de ani şi peste, precum şi ale celor din categoriile de risc, inclusiv prin prisma locului de muncă, informează CNBC.

ADVERTISEMENT

Doza 3 a vaccinului anti-Covid, aprobată săptămâna trecută de autoritățile medicale din SUA

Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) a acordat săptămâna trecută o autorizație de utilizare de urgență pentru o doză de rapel a vaccinului Covid-19 Pfizer la persoanele cu vârsta de 65 de ani și peste, persoanele cu risc crescut de boli severe și persoanele ale căror locuri de muncă le pun la risc de infectare.

Biden a vorbit săptămâna trecută despre următoarea fază a planului administrației sale de a combate pandemia COVID-19 și de a lupta cu varianta Delta. Acesta a subliniat că toate îndrumările referitoare la rapeluri au fost lăsate la latitudinea oamenilor de știință și medicilor.

Președintele SUA i-a îndemnat pe cei eligibili la doza 3 să facă vaccinul cât mai curând posibil și i-a îndemnat pe americanii nevaccinați să nu mai aștepte și să se prezinte la centrele de imunizare.

Presa de peste ocean scrie că un număr de aproximativ 20 de milioane de americani sunt eligibili pentru a primi doza 3 a vaccinului.

ADVERTISEMENT