News

Joe Biden a lansat avertismentul: ”Este un semn clar că Rusia are în vedere folosirea armelor biologice și chimice”

Joe Biden transmite că Vladimir Putin are în vedere folosirea armelor chimice și biologice, în urma acuzațiilor în acest sens pe care liderul de la Kremlin le-a făcut față de SUA și Kiev.
22.03.2022 | 07:42
Joe Biden a lansat avertismentul Este un semn clar ca Rusia are in vedere folosirea armelor biologice si chimice
ADVERTISEMENT

Joe Biden respinge acuzațiile lui Vladimir Putin potrivit cărora SUA au arme chimice și biologice în Europa, iar Kievul chiar în Ucraina. Liderul de la Casa Albă este de părere că liderul de la Kremlin demonstrează că tocmai el le ”are în vedere”.

Joe Biden acuză Rusia că vrea să folosească arme chimice și biologice

Joe Biden a mai transmis că Vladimir Putin ”este încolțit acum” și de aceea face astfel de acuzații față de SUA și Ucraina.

ADVERTISEMENT

”Putin este încolţit şi acum vorbeşte despre noi inclusiv că am avea arme biologice şi chimice în Europa, ceea ce nu este adevărat.

Sugerează şi că Ucraina are arme biologice şi chimice în Ucraina. Acesta este un semn clar că are în vedere folosirea acestor arme”, a declarat Joe Biden în cadrul unui eveniment, scrie The Guardian.

ADVERTISEMENT

Afirmațiile liderului de la Casa Albă vin la câteva zile după ce mai mulți oficiali de la Washington, dar și din ţările aliate, au avertizat că Rusia acuză Ucraina, fără a avea o dovadă, că deține laboratoare de arme chimice și biologice, administrate de SUA. Astfel, sub acest pretext, armata lui Putin ar urma să lanseze propriile atacuri chimice sau biologice.

SUA acuză China că sprijină Rusia în răspândirea de informații false

Purtătorul de cuvânt al diplomaţiei americane, Ned Price, a acuzat, totodată, China că susține Kremlinul în răspândirea de informații false referitoare la Ucraina și SUA.

ADVERTISEMENT

”Kremlinul răspândeşte pur şi simplu în mod intenţionat minciuni potrivit cărora Statele Unite şi Ucraina desfăşoară activităţi legate de arme chimice şi biologice în Ucraina.

Am văzut, de asemenea, responsabili din Republica Populară Chineză care colportează aceste teorii ale conspiraţiei. Nu este prima dată când Rusia inventează astfel de acuzaţii false împotriva unei alte ţări”, a transmis Ned Price, într-un comunicat de presă.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Victoria Nuland, numărul trei al diplomației americane, a explicat în timpul unei audieri parlamentare că Ucraina dispune, de fapt, de ”facilităţi de cercetare biologică”.

”În prezent, suntem de fapt destul de îngrijoraţi de posibilitatea ca forţele ruse să încerce să preia controlul asupra acestora”, a transmis și Victoria Nuland.

ADVERTISEMENT