News

Joe Biden, amenințat cu punerea sub acuzare pentru ”abuz de putere”. Gestul care i-a înfuriat pe republicani

Președintele SUA, Joe Biden, este amenințat cu punerea sub acuzare pentru ”abuz de putere”. Ce îi reproșează republicanii.
11.05.2024 | 00:25
Joe Biden amenintat cu punerea sub acuzare pentru abuz de putere Gestul care ia infuriat pe republicani
Republicanii vor să-l pună sub acuzare pe Joe Biden. Președintele SUA a oprit un transport de arme către Israel. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Joe Biden este amenințat cu punerea sub acuzare pentru ”abuz de putere”. Gestul făcut de liderul de la Casa Albă, în urmă cu câteva zile, care i-a înfuriat pe republicani.

Republicanii vor să-l pună sub acuzare pe Joe Biden. Președintele SUA a oprit un transport de arme către Israel

Săptămâna trecută, Administrația preşedintelui american Joe Biden a oprit un transport de arme către Israel. Prin acest gest de ultim moment, Biden a încercat să împiedice un asalt la scară largă al israelienilor împotriva oraşului Rafah.

ADVERTISEMENT

În acest oraș al enclavei palestiniene, sute de mii de palestinieni s-au refugiat din calea luptelor din alte zone din Gaza, a declarat marţi un înalt oficial al administraţiei de la Washington.

Această măsură luată de Biden l-ar putea costa destul de scump. Vineri, 10 mai, Congresmanul republican Cory Mills a prezentat un articol de punere sub acuzare pentru “abuz de putere” împotriva preşedintelui american.

ADVERTISEMENT

Măsura vine tocmai pentru decizia acestuia de a opri un transport de arme către Israel, informează Business Insider. Articolul de punere sub acuzare redactat de Mills îl acuză pe Biden de “quid pro quo’ cu guvernul străin al Israelului, reţinând transporturile de arme de precizie ghidate cu scopul de a obţine ”schimbări în politica militară” a Israelului.

A vrut să facă presiuni asupra guvernului Israelului pentru ca acesta să ia măsuri, condiţionând decizii oficiale ale guvernului Statelor Unite de mare valoare pentru Israel”, adaugă Mills.

ADVERTISEMENT

Infracțiunea de care congresmanul republican din Florida îl acuză pe preşedintele Biden pentru a justifica un proces politic şi o eventuală destituire este “abuzul de putere“.

Cory Mills se contrazice în fapte

Potrivit sursei citate, tocmai Mills este cel care a votat împotriva acestui ajutor dat Israelului. Nu o dată, ci de două ori. S-a întâmplat asta în februarie, apoi din nou în aprilie.

ADVERTISEMENT

Până în acest moment, liderii de marcă ai republicanilor nu au comentat măsura prezentată de Mills. Astfel, nu este clar dacă ea va fi votată în Camera Reprezentanţilor, controlată de opoziţia republicană.

Cert este faptul că măsura lui Biden de a opri transportul de arme a fost primită cu stupoare și respingere de către republicani. Ei au pus sub semnul întrebării angajamentul liderului de la Casa Albă față de Israel.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Ebrahim Raisi, ce nu ni s-a spus: cum era poreclit în Iran și...
Ebrahim Raisi, ce nu ni s-a spus: cum era poreclit în Iran și de ce regimul a ascuns, inițial, moartea sa
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Trei judeţe, sub cod galben de grindină şi descărcări electrice în următoarele ore....
Trei judeţe, sub cod galben de grindină şi descărcări electrice în următoarele ore. Avertizare nowcasting de fenomene periculoase
Cunoscutul milionar român ajuns la sapă de lemn, ca Irinel Columbeanu, a primit...
Cunoscutul milionar român ajuns la sapă de lemn, ca Irinel Columbeanu, a primit o altă lovitură!
Apariție scandaloasă la Cannes! O prezentatoare TV s-a afișat fără lenjerie intimă /...
Apariție scandaloasă la Cannes! O prezentatoare TV s-a afișat fără lenjerie intimă / FOTO
REGULĂ NOUĂ la BANCOMATE! Cum se EXTRAG BANII din CONTURILE ROMÂNEȘTI
REGULĂ NOUĂ la BANCOMATE! Cum se EXTRAG BANII din CONTURILE ROMÂNEȘTI
Imagini rare cu fiul cel mare al Corinei Caciuc și al lui Reghecampf....
Imagini rare cu fiul cel mare al Corinei Caciuc și al lui Reghecampf. Ce imagine fabuloasă au postat cei doi
Oana Zăvoranu, decizie bombă. L-a concediat în 2 secunde
Oana Zăvoranu, decizie bombă. L-a concediat în 2 secunde
George și Ionela au murit ieri, în Iași. Ce tragedie! Ce tineri și...
George și Ionela au murit ieri, în Iași. Ce tragedie! Ce tineri și frumoși erau! În loc de nuntă, acum familiile se pregătesc de înmormântare
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și...
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și ar vrea ca Ucraina „să câștige în așa fel încât Rusia să nu piardă”
Peste 30 de stele de pe cer poartă numele acestui oraș din România!...
Peste 30 de stele de pe cer poartă numele acestui oraș din România! Puțină lume știe acest detaliu