News

Joe Biden, apel către Congresul SUA pentru interzicerea armelor de asalt: ”Câte alte măceluri suntem gata să acceptăm?” Video

Într-un nou apel public făcut către decidenții din SUA, Joe Biden a cerut ferm interzicerea armelor de asalt. Liderul american spune că e singura soluție pentru a opri măcelurile nenumărate din ultimele luni.
03.06.2022 | 12:15
Joe Biden apel catre Congresul SUA pentru interzicerea armelor de asalt Cate alte maceluri suntem gata sa acceptam Video
Joe Biden cere Congresului SUA interzicerea armelor de asalt: ”Câte măceluri vom mai accepta?” Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Într-un discurs amplu, de mai bine de 20 de minute, Joe Biden a cerut, joi seară, interzicerea vânzării armelor de asalt.

Joe Biden cere Congresului SUA interzicerea armelor de asalt: ”Câte măceluri vom mai accepta?”

Statele Unite ale Americii se confruntă în ultima perioadă cu o adevărată avalanșă de atacuri armate pe întreg teritoriul său.

ADVERTISEMENT

Cel mai grav astfel de eveniment a avut loc la finalul lunii mai în statul Texas, acolo unde 19 copii și 2 profesori au fost măcelăriți de un tânăr care avea asupra sa o armă de asalt cumpărată după împlinirea vârstei de 18 ani.

Într-un nou apel public, președintele Joe Biden a cerut Congresului american interzicerea armelor de asalt, verificarea antecedentelor cumpărătorilor și anularea imunității legale a producătorilor de arme, scrie The Guardian.

ADVERTISEMENT

Liderul de la Casa Albă se întreabă, în discursul televizat, ”câte alte măceluri suntem gata să mai acceptăm?

De ce, în numele lui Dumnezeu, ar trebui ca un cetățean obișnuit să poată cumpăra o armă de asalt care conține 300 de cartușe care să permită trăgătorilor în masă să tragă sute de gloanțe în câteva minute?”.

ADVERTISEMENT

În timp ce Joe Biden vorbea la microfon, în spatele său se aflau 56 de lumânări reprezentând victimele acestor masacre din toate statele şi teritoriile Statelor Unite.

Joe Biden cere revenirea la legislația din perioada 1994-2004

În discursul său, Joe Biden a cerut interzicerea la nivel naţional a vânzării puștilor de asalt semiautomate, ca între 1994 şi 2004.

ADVERTISEMENT

Conștient fiind de dificultatea adoptării unei astfel de măsuri în Congres, unde partidul său are doar o foarte mică majoritate, el a nuanţat: ”Trebuie măcar să creştem vârsta minimă legală pentru procurarea unor astfel de arme, de la 18 la 21 de ani”.

Liderul SUA a mai cerut interzicerea încărcătoarelor de mare capacitate, întărirea verificării antecedentelor penale sau psihologice ale potenţialilor cumpărători şi votarea unui text care cere persoanelor să-şi ţină armele sub cheie.

”În ultimii 20 de ani, mai mulţi şcolari au murit din cauza armelor de foc decât numărul total al poliţiştilor şi soldaţilor care au murit la datorie. Gândiţi-vă la asta”, a adăugat liderul de la Casa Albă.

”Al doilea amendament al Constituţiei americane, care garantează dreptul de a deţine o armă, nu este absolut”, a mai spus preşedintele democrat.

ADVERTISEMENT
Tags: