News

Joe Biden: ”Va exista o nouă ordine mondială. Vom uni tot restul lumii libere prin această acţiune”

Președintele SUA, Joe Biden, avertizează că urmează stabilirea unei noi ordini mondiale, mai ales că, în ultima vreme, lucrurile ”se schimbă dramatic.”
22.03.2022 | 13:33
Joe Biden Va exista o noua ordine mondiala Vom uni tot restul lumii libere prin aceasta actiune
Președintele SUA spune că urmează o nouă ordine mondială. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Președintele SUA, Joe Biden, a avut un discurs interesant, luni, înainte de a participa la o conferință cu directori executivi ai unor  companii renumite din America. Liderul de la Casa Albă a spus, printre altele, că ne așteaptă ”o nouă ordine mondială”.

Lumea, aflată într-o ”inflexiune”, spune Joe Biden

Totodată, Joe Biden a avertizat că lumea se află într-o ”inflexiune” din punct de vedere economic și nu numai, fapt care se întâmplă ”odată la trei-patru generații”. Cu toate că sunt vremuri în care mulți oameni își pierd viața, ”nu suntem aproape de haos”, a mai subliniat președintele SUA.

ADVERTISEMENT

”În planul economiei, ne aflăm într-un punct de inflexiune. Şi nu numai în plan economic, ci şi în lume. Asta se întâmplă odată la trei-patru generaţii. Aşa cum mi-a spus zilele trecute, într-o întâlnire confidenţială, unul dintre comandanţii mei militari de rang înalt, 60 de milioane de oameni au murit între 1900 şi 1946.

De atunci, am stabilit o ordine mondială liberală, iar asta nu s-a  mai întâmplat de mult timp. Acum mor o mulţime de oameni dar nicidecum nu suntem aproape de haos.

ADVERTISEMENT

Este momentul în care lucrurile se schimbă dramatic. Va exista o nouă ordine mondială, iar noi vom trebui să fim în fruntea ei. Şi vom uni tot restul lumii libere prin această acţiune”, a declarat președintele american, citat de The Independent.

Joe Biden acuză Rusia că vrea lanseze atacuri chimice și biologice

Tot luni, Joe Biden a acuzat Rusia că vrea să lanseze atacuri cu arme chimice sau biologice, spunând despre Ucraina și SUA că administrează laboratoare de acest tip.

ADVERTISEMENT

”Putin este încolţit şi acum vorbeşte despre noi inclusiv că am avea arme biologice şi chimice în Europa, ceea ce nu este adevărat.

Sugerează şi că Ucraina are arme biologice şi chimice în Ucraina. Acesta este un semn clar că are în vedere folosirea acestor arme”, a declarat Joe Biden în cadrul unui eveniment, citat de The Guardian.

ADVERTISEMENT

Joe Biden urmează să facă o vizită în Europa în această săptămână. Va merge joi la Bruxelles, iar vineri în Polonia.

ADVERTISEMENT
Tags: