News

Joe Biden, avertisment sumbru. Când ar putea avea loc un nou atac terorist în Afganistan

Președintele SUA, anunț îngrijorător. Joe Biden avertizează că un nou atac terorist e posibil în perioada următoare.
29.08.2021 | 10:01
Președintele SUA, anunț îngrijorător. Joe Biden avertizează că un nou atac terorist e posibil în perioada următoare.
ADVERTISEMENT

Liderul de la Casa Albă, Joe Biden, a avertizează că un nou atac la aeroportul din Kabul este ”foarte probabil” în următoarele 24-36 de ore.

”Situaţia la faţa locului rămâne extrem de periculoasă şi ameninţarea unui atac terorist contra aeroportului este în continuare ridicată”, a precizat Preşedintele SUA într-un comunicat, după o întâlnire cu consilierii săi de securitate.

ADVERTISEMENT

Joe Biden: ”Un nou atac terorist în Afganistan este foarte probabil în următoarele 24-36 de ore”

13 militari americani au fost ucişi joi într-un atac sinucigaş în zona aeroportului din Kabul, revendicat de gruparea Statul Islamic al Khorasan (ISIS-K)

”Comandanţii noştri m-au infiormat că un atac este foarte probabil în următoarele 24 până la 36 de ore. I-am instructat să ia orice măsură posibilă pentru a prioritiza protecţia forţelor americane”, a atenţionat Biden.

ADVERTISEMENT

Referindu-se la atacul cu dronă de vineri în urma căruia armata americană a ucis doi membri ai acestei grupări, preşedintele SUA a asigurat că ”acest raid nu a fost ultimul”.

”Vom continua să vânăm orice persoană implicată în acest atac odios şi să o facem să plătească”, promite Joe Biden.

ADVERTISEMENT

După ce talibanii au cucerit capitala Kabul pe 14 august, soldaţii americani rămaşi în Afganistan după retragerea etapizată a trupelor internaţionale din această ţară au fost grupaţi pe aeroportul capitalei afgane.

Rolul acestora este de a ajuta la evacuare a străinilor şi afganilor care au colaborat cu trupele străine și a celor care sunt consideraţi vulnerabili în urma preluării puterii de către talibani.

ADVERTISEMENT

Numărul celor evacuaţi de atunci a ajuns sâmbătă la aproximativ 112.000, dintre care 5.400 sunt cetăţeni americani.

Joi, 26 august, a avut loc un atentat la aeroportul din Kabul. Potrivit unui oficial american, teroristul a reuşit să treacă de toate filtrele de pe traseu până a ajuns la zona porţii Abbey din aeroport, în jurul orei locale 17:48. Acesta ar fi purtat o vestă plină cu 11 kg de explozibil.

Bilanțul morților se ridică acum la cel puțin 170 de civili afgani, și 13 militari americani.

ADVERTISEMENT
Tags: