News

Joe Biden are probleme de sănătate. Președintele SUA, diagnosticat cu o leziune pre-canceroasă la colon

Președintele SUA, Joe Biden, a fost diagnosticat cu o leziune pre-canceroasă la colon. Medicii i-au îndepărtat din organ un polip de trei milimetri. Care este starea sa acum?
25.11.2021 | 13:48
Joe Biden are probleme de sanatate Presedintele SUA diagnosticat cu o leziune precanceroasa la colon
ADVERTISEMENT

Kevin O’Connor, medicul care s-a ocupă de Joe Biden, a a declarat, că s-a decis îndepărtarea polipului din colonul președintelui american după ce i s-a depistat, vineri, un adenom tubular, adică o tumoare benignă.

Tumoarea benignă este considerată posibil pre-canceroasă. Totodată, doctorul a mărturisit că în anul 2008, Joe Biden a mai trecut printr-o intervenție similară, scrie The Telegraph.

ADVERTISEMENT

Joe Biden va mai trece printr-o colonoscopie peste 7-10 ani

În urma procedurii, Joe Biden nu ar mai necesita o altă intervenție, dar este sub atenta monitorizare a cadrelor medicale. I s-a spus că va mai avea loc o colonoscopie peste 7-10 ani.

Joe Biden a fost anesteziat în timpul colonoscopiei de miercuri. Având în vedere problemele de sănătate, și-a transferat temporar prerogativele prezidenţiale, timp de 85 de minute, vicepreşedintei Kamala Harris. Kamala Haris a devenit, astfel, prima femeie președinte Statele Unite, chiar dacă doar pentru o oră și jumătate.

ADVERTISEMENT

Într-un memoriu al doctorului O’Connor apare precizat că Biden acum ”este în continuare apt pentru serviciu şi îşi îndeplineşte pe deplin toate responsabilităţile, fără nicio scutire sau compromis”.

Kevin O’Connor a mai mărturisit că a observat, de-a lungul timpului, la ieșirile publice că starea președintelui SUA se deteriora prin: ”frecvenţa crescută şi gravitatea tusei în timpul discursurilor, mersul mai ţeapăn şi mai puţin fluid decât în urmă cu aproximativ un an.”

ADVERTISEMENT

Joe Biden a împlinit 79 de ani

Joe Biden a împlinit sâmbătă 79 de ani. A devenit, astfel, cel mai în vârstă preşedinte american aflat la începutul mandatului.

”Preşedintele Biden este în continuare un bărbat sănătos, viguros, în vârstă de 78 de ani, apt pentru executarea cu succes a îndatoririlor de preşedinte, inclusiv cele de şef al executivului, şef de stat şi comandant suprem”, a mai precizat medicul Kevin O’Connor.

ADVERTISEMENT

Joe Biden a stârnit îngrijorări cu privire la starea sa de sănătate

Comentatorul politic Douglas Murray a afirmat că apropiații lui Joe Biden sunt, de fapt, foarte îngrijorați față de starea liderului american pentru că ar fi una nu tocmai bună.

”Este din ce în ce mai clar pentru toată lumea din America – democrați și republicani deopotrivă – că starea lui Biden se deteriorează rapid.

Chiar și cei care au lucrat cu el și îl cunosc de ani de zile recunosc că bărbatul din Biroul Oval nu mai este acel Joe Biden pe care l-au cunoscut.
Întotdeauna divaga, îi plăcea întotdeauna să țină discursuri cu digresiuni bizare, adesea complet irelevante.
Dar era capabil să găsească calea înapoi spre subiectul abordat.

Nu mai este. Acesta este unul dintre motivele pentru care cei care se ocupă de el au decis o soluție dramatică”, a spus Douglas Murray într-0 intervenție TV.

ADVERTISEMENT