News

Joe Biden, discurs despre Starea Uniunii. Liderul SUA le va cere cetățenilor sprijinul pentru alegerile din 2024

Marți, 7 februarie, Joe Biden va susține al doilea discurs privind Starea Uniunii. Într-un context politic complicat, el le va cere cetățenilor sprijinul pentru alegerile din 2024.
07.02.2023 | 08:34
Joe Biden discurs despre Starea Uniunii Liderul SUA le va cere cetatenilor sprijinul pentru alegerile din 2024
Joe Biden, al doilea discurs despre Starea Uniunii. Ce le va spune americanilor: alegerile din 2024, un subiect important. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Marți, 7 februarie, la ora 21.00 (ora locală; 04.00 miercuri în România) Joe Biden va susține cel de-al doilea său discurs privind Starea Uniunii.

Joe Biden, al doilea discurs despre Starea Uniunii. Ce le va spune americanilor: alegerile din 2024, un subiect important

Potrivit presei internaționale, Joe Biden va încerca, cu ocazia prezenței sale în faţa Congresului, să le spună cetățenilor că, în pofida tuturor problemelor din ultimele luni, el rămâne cea mai bună opţiune a lor pentru Casa Albă.

ADVERTISEMENT

Astfel, președintele în exercițiu al SUA este gata să-și anunțe o candidatură pentru alegerile prezidențiale de anul viitor

Ocazia de marți este una excelentă. Discursul său va fi în atenția poporului american, mass-media și a personalităților cheie din cadrul Partidului Democrat.

ADVERTISEMENT

În cazul în care îşi va oficializa candidatura pentru alegerile din 2024, aşa cum anticipează toţi analiștii, Joe Biden va trebui să îşi convingă compatrioţii să îi acorde sprijin pentru un nou mandat la Casa Albă până la vârsta de 86 de ani.

Cel mai în vârstă președinte din istoria SUA este convins că are nevoie de mai mult timp pentru a-şi duce la îndeplinire marile promisiuni cu care s-a prezentat în fața electoratului în 2020.

ADVERTISEMENT

Joe Biden, poziție șubredă în sondaje

Un sondaj recent realizat de Washington Post și postul de televiziune ABC relevă faptul că Joe Biden nu se bucură de un nivel ridicat al încrederii populaţiei din SUA.

Un procent uriaș, de 62% dintre americani, sunt de părere că democratul ”nu a făcut mare lucru” sau ”nu a făcut nimic sau aproape nimic” din ianuarie 2021, când a ajuns efectiv la Casa Albă.

ADVERTISEMENT

Vestea bună în acest context sociologic sumbru pentru Biden este că nici candidatura rivalului său din 2020, Donald Trump, nu inspiră electoratului american mai mult entuziasm.

Conform sondajului amintit, 62% dintre americani ar fi “dezamăgiţi” sau “nemulţumiţi” dacă Joe Biden ar fi reales în 2024, iar 56% dacă Donald Trump ar reveni la Casa Albă.

Ce subiecte va mai aborda Joe Biden în discursul despre Starea Uniunii

Conform BBC, este posibil ca în discursul său de marți, Joe Biden să vorbească pe larg și despre realizările din primii doi ani ai președinției sale, când partidul său a controlat ambele camere ale Congresului și a reușit să adopte o varietate de legi.

Aceste realizări au inclus un pachet de ajutor de coronavirus de 1,9 miliarde de dolari, care includea un program care a redus la jumătate rata sărăciei copiilor din SUA și 1 trilion de dolari în legislația privind clima și sănătatea.

Președintele va argumenta că economia se îmbunătățește sub conducerea sa, invocând ultimele cifre privind creșterea locurilor de muncă și cifrele inflației și ale energiei care s-au redus de la niveluri ridicate nemaiîntâlnite de la începutul anilor 1980.

În prezent, la fel ca în 2021, și problemele internaţionale vor ocupa un loc important în discursul preşedintelui. Anul trecut, Joe Biden s-a adresat Congresului la câteva zile după invadarea Ucrainei de către forţele ruse.

Specialiștii așteaptă cu mult interes și poziţia lui Biden în privinţa Chinei, în contextul relațiilor diplomatice tensionate din ultimele luni.

ADVERTISEMENT
Tags: