News

Joe Biden, după declarația controversată la adresa lui Vladimir Putin: ”Îmi exprimam furia. Nu retrag nimic”

Joe Biden refuză să-și retragă declarația potrivit căreia Putin nu mai poate conduce Rusia. Președintele SUA a transmis că își exprima furia față de liderul de la Kremlin.
29.03.2022 | 01:12
Joe Biden dupa declaratia controversata la adresa lui Vladimir Putin Imi exprimam furia Nu retrag nimic
ADVERTISEMENT

După ce a declarat în timpul vizitei de la Varșovia că Vladimir Putin ”pentru numele lui Dumnezeu, acest om nu poate rămâne la putere”, Joe Biden a venit cu explicații. Președintele american a clarificat că nu are de ce să-și retragă spusele, deoarece și-a exprimat furia pe liderul Rusiei și nu o schimbare în politica externă a SUA.

Joe Biden, după ce a spus că Putin trebuie înlăturat din Rusia: ”Nu retrag nicio declarație”

Totodată, Joe Biden a mai justificat că discursul l-a susținut după ce a vizitat refugiații ucraineni, de pe stadionul din Varșovia.

ADVERTISEMENT

”Nu retrag nicio declarație… Nici atunci, nici acum nu anunțam o schimbare de politică externă. Îmi exprimam furia pe care o simt și nu-mi cer scuze pentru asta.

Nimeni nu crede că vorbeam despre înlăturarea de la putere a lui Putin… nimeni nu crede asta… îmi exprimam furia la adresa comportamentului acestui om”, a declarat Joe Biden, luni, într-o conferință de presă, scrie The Guardian.

ADVERTISEMENT

Întrebat dacă afirmațiile lui ar putea înrăutăți situația din Ucraina, președintele SUA a negat. Mai mult, a subliniat că nu-i pasă ce crede Vladimir Putin despre cuvintele lui.

”Nu-mi pasă ce crede. El oricum face ce vrea”, a mai precizat Joe Biden.

Cum a reacționat Kremlinul după ce Joe Biden a spus că Vladimir Putin ”nu mai poate rămâne la putere”

Reprezentanții Kremlinului nu au avut deloc o reacție pozitivă la adresa lui Joe Biden. Purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a comunicat că:

ADVERTISEMENT

”Acest lucru nu este decis de Biden. Preşedintele Rusiei este ales de cetăţenii ruşi”, a ripostat Dmitri Peskov.

Mai exact, Joe Biden a făcut declarația controversată, sâmbătă, în timp ce se afla în Polonia. După ce s-a întors de la o vizită a refugiaților ucraineni, din zonă, Biden a sugerat că Putin nu mai poate fi președintele Rusiei.

ADVERTISEMENT

Totul a fost apoi interpretat ca o schimbare în politica externă a SUA sau că Biden a propus o schimbare de regim în Moscova. Casa Albă a explicat că liderul SUA ”nu a cerut o schimbare de regim în Rusia”.

ADVERTISEMENT