News

Joe Biden, gafă în timpul unei conferinţe. Ce a putut să spună preşedintele american

O nouă gafă a președintelui SUA, Joe Biden. Liderul de la Casa Albă a făcut o greșeală de exprimare, într-o conferință de presă. Momentul a stârnit amuzamentul americanilor.
09.07.2022 | 00:24
Joe Biden gafa in timpul unei conferinte Ce a putut sa spuna presedintele american
Joe Biden, o nouă gafă de exprimare într-o conferință de presă. Sursa foto: captură video CBS News/Twitter
ADVERTISEMENT

Joe Biden a făcut o nouă gafă de exprimare. S-a întâmplat în timpul unei conferințe de presă, în care președintele SUA își citea discursul de pe prompter, însă…un detaliu i-a scăpat. Întreg mometul a devenit viral și i-a amuzat pe americani.

Joe Biden, o nouă gafă de exprimare într-o conferință de presă. Momentul, ironizat de americani

Joe Biden a rostit din greșeală și partea în care îi era indicat cum să citească mai departe: ”sfârșitul citatului, repetați rândul”, s-a auzit printre cuvintele sale.

ADVERTISEMENT

În acel moment, în spatele liderului de la Casa Albă se aflau Kamala Harris, vicepreședintele SUA, și Xavier Becerra, secretar pentru Sănătate și Servicii Umane. Aceștia nu s-au putut abține să nu râdă.

Întreaga scenă a devenit virală pe Twitter. Internauții americani au lăsat mulțimi de comentarii ironice:

ADVERTISEMENT

”Biden este atât de dus încât va citi literalmente orice este pus pe teleprompter în fața lui. ‘Sfârșitul citatului’ … ‘Repetați replica’”, a scris Tim Young, editorialist al Washington Times.

Nici Clay Travis, autorul cărții Republicans Buy Sneakers Too (Și republicanii cumpără adidași), nu a ocolit gafa președintelui SUA.

ADVERTISEMENT

”Joe Biden citește din greșeală teleprompterul care îi spune să repete replica. Devine din ce în ce mai rău. Chiar mai avem încă 30 de luni de așa ceva? Înspăimântător. Și trist”, a scris și Clay Travis pe Twitter.

Alte gafe ale lui Joe Biden

Joe Biden va împlini 80 de ani în luna noiembrie. De la preluarea mandatului, ca lider al SUA s-a remarcat prin mai multe erori în vorbire și nu numai.

ADVERTISEMENT

Chiar de curând, pe data de 24 iunie 2022, Joe Biden a devenit ținta altor ironii în online, după ce a apărut în fața jurnaliștilor cu un bilețel pe care era notat de către consilierii săi: ”Intri în Sala Roosvelt și saluți participanții”. Totul s-a întâmplat din cauză că președintele american a ținut foaia cu instruncțiunile către public și nu către el.

De altfel, pe 28 iunie 2022, la summitul NATO de la Madrid, Biden a făcut referire la aderarea Elveției la Alianța Nord-Atlantică.

De asemenea, la începutul acestui an, președintele SUA a uitat microfonul deschis și s-a auzit cum a jignit un reporter de la Fox News: ”un fiu de cățea prost”, a spus Biden, deranjat fiind de o întrebare a jurnalistului și crezând că nu-l aude nimeni. Ulterior, liderul de la Casa Albă și-a cerut scuze.

ADVERTISEMENT
Tags: