News

Joe Biden, hotărât să interzică armele de asalt: ”Nu mă voi opri”

Joe Biden, hotărât să interzică armele de asalt. Liderul de la Casa Albă a făcut un astfel de anunț, după repetatele atacuri care au avut loc în SUA, în ultimul timp.
12.07.2022 | 07:09
Joe Biden hotarat sa interzica armele de asalt Nu ma voi opri
Joe Biden, anunț despre armele de asalt în SUA. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Joe Biden spune că este ”hotărât” să interzică armele de asalt în SUA. Liderul de la Casa Albă a subliniat că nu se va opri până nu va face acest pas, după ce în ultimul timp au avut loc mai multe atacuri sângeroase în teritoriu.

Joe Biden, după repetatele atacuri din SUA: ”Sunt hotărât să interzic armele de asalt din nou”

Președintele SUA a făcut anunțul ferm în cadrul unei conferințe de luni, de la Casa Albă. Totodată, Biden și-a exprimat și susținerea față de Al Doilea Amendament din Constituția SUA, în care este prevăzut dreptul cetățenilor de a deține arme de foc, informează Reuters.

ADVERTISEMENT

”Sunt hotărât să interzic aceste arme din nou. Nu mă voi opri până facem acest lucru. Armele de asalt trebuie să fie interzise.

Ele au fost interzise. Sunt decis să interzic din nou aceste arme şi încărcătoarele cu capacitate mare”, a declarat oficialul american.

ADVERTISEMENT

Dincolo de acestea, președintele SUA a subliniat că dreptul de a fi posesorul unei arme nu reprezintă și unul care prevede dominarea celorlalți oameni.

Când a avut loc ultimul atac armat în SUA

În urmă cu o săptămână, s-a mai produs un atac în SUA. În timpul unei parade locale dintr-o suburbie a metropolei Chicago, un agresor, pe nume Robert Crimo III, a ucis șapte persoane. Alte aproape 30 s-au ales cu răni extrem de grave.

ADVERTISEMENT

Bărbatul avea achiziționate, legal, mai multe arme, iar despre el se știa din 2019 că deține un arsenal de cuțite. Atunci, a amenințat că vrea să-și omoare toată familia, fapt care s-a soldat cu intervenția oamenilor legii.

Robert Crimo III se află acum în arest. Conform datelor transmise de autoritățile locale, ar avea între 18 și 20 de ani și este un bărbat de rasă albă, cu părul lung și negru.

ADVERTISEMENT

În SUA, dreptul la arme de foc este unul constituțional. În luna mai, Joe Biden a promulgat un act normativ care se referă la reglementarea drastică a acestora.

ADVERTISEMENT
Tags: