News

Joe Biden, în centrul unui nou episod stânjenitor. Nu mai găsea ieșirea de pe scenă. Video

Președintele SUA, Joe Biden, a atras atenția cu un moment de confuzie la finalul discursului de la Conferința Fondului Global.
23.09.2022 | 20:58
Joe Biden in centrul unui nou episod stanjenitor Nu mai gasea iesirea de pe scena Video
Joe Biden a ridicat din nou semne de întrebare cu privire la starea sănătății sale. Foto: captură Twitter – colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Într-o înregistrare video virală se observă că Joe Biden este dezorientat după discursul ținut la New York. Și mai interesant este că acest episod apare la câteva zile după ce liderul lumii libere și-a apărat vârsta și a afirmat că este suficient de apt să candideze la viitoarele alegeri prezidențiale.

Joe Biden și-a ”alimentat” criticii

Totuși, ceea ce s-a întâmplat recent la New York a alimentat iarăși întrebările cu privire la capacitatea sa de a fi președinte. Conform skynews.com, Biden (79 de ani) a apărut pierdut pe scenă.

ADVERTISEMENT

Totul s-a întâmplat când liderul de la Casa Albă și-a terminat discursul susținut joi la Conferința Fondului Global de la New York. Ulterior, el s-a îndepărtat de la pupitru în aplauzele mulțimii.

Așa cum se vede în filmare, au urmat câțiva pași, cu ambele brațe poziționate cu grijă în față. Deodată, el s-a oprit brusc și a privit înapoi. Președintele Biden a părut amețit și s-a uitat în jur înainte de a întreba fie spectatorii, fie echipa de securitate cum să iasă de pe scenă.

ADVERTISEMENT

În mijlocul confuziei președintelui american, gazda evenimentului a intervenit și i-a adresat mulțumiri. Joe Biden s-a întors și s-a uitat înapoi la omul care i se adresa.

Reacțiile unui senator american

După aceea s-a îndreptat ferm spre marginea scenei și a rămas în picioare în timp ce îl asculta vorbind. Videoclipul a început să circule pe rețelele de socializare și a devenit viral.

ADVERTISEMENT

Nu au lipsit ironiile. Un senator și angajatul său au comentat episodul de confuzie al lui Joe Biden. “Îngrozitor. Acesta este comandantul nostru șef“, a declarat senatorul texan Ted Cruz pe Twitter, împărtășind clipul pe propriul cont.

Consilierul pe probleme de comunicare al senatorului Cruz, Steve Guest, a reluat și el comentariile: “Joe Biden este complet pierdut pe scenă. Înfricoșător și trist.”

ADVERTISEMENT

Utilizatorii rețelelor de socializare au susținut că vârsta nu a jucat un rol, spunând că pur și simplu nu a știut unde este ieșirea și apoi s-a oprit să se întoarcă pentru a asculta gazda din respect.

Starea sa de sănătate a președintelui SUA a fost pusă sub semnul întrebării și după victoria în fața lui Donald Trump, în urmă cu aproape doi ani. Președintele Biden a depășit o infecție cu COVID-19 în luna iulie și a luat Paxlovid, un medicament antiviral conceput pentru a reduce gravitatea bolii mortale.

În aceeași lună, el a afirmat că are cancer, înainte ca reprezentanții Casei Albe să fie să abordeze transmită că liderul de 79 de ani vorbea despre cancer de piele non-melanom care a fost îndepărtat înainte de preluarea mandatului.

Deși a părut fragil de-a lungul celor doi ani în care a condus țara, Biden a arătat de câteva ori că se străduia să rămână treaz. El a fost acuzat că a dormit câteva secunde la Conferința Națiunilor Unite privind schimbările climatice de la Glasgow, Scoția. La acea vreme, un consilier s-a apropiat și i-a șoptit ceva la ureche, iar liderul SUA s-a trezit.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: