News

Joe Biden, în vizită la Castelul Windsor. Ce a spus despre regina Elisabeta a II-a

Joe Biden și soția sa, Jill, au fost primiți la Castelul Windsor. FANATIK vă spune ce a zis despre regina Elisabeta a II-a.
14.06.2021 | 08:36
Joe Biden in vizita la Castelul Windsor Ce a spus despre regina Elisabeta a IIa
ADVERTISEMENT

Cuplul prezidențial american a mers la reședința familiei regale britanice. Joe și Jill Biden au fost primiți cu garda de onoare și au băut ceai alături de Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

Întâlnirea a avut loc la finalul summitului G7. Adunarea liderilor celor şapte naţiuni a fost una informală și a avut loc în perioada 11 iunie – 13 iunie în Cornwall.

ADVERTISEMENT

Joe Biden, în vizită la Castelul Windsor. Ce a spus despre regina Elisabeta a II-a

Regina Elisabeta a II-a, Joe și Jill Biden
Joe și Jill Biden, în vizită la Castelul Windor.
Sursa foto: Facebook/ The Royal Family

Regina Elisabeta a II-a și cuplul prezidențial american s-au întâlnit duminică. Joe Biden este al treisprezecelea președinte american care se întâlnește cu monarhul britanic.

Vizita a durat în jur de o oră, cu mai bine de 10 minuțe față de cât era prevăzut. Liderii celor două țări au ascultat imnurile SUA și al Marii Britanii și au băut ceai, scrie Digi24.

ADVERTISEMENT

La finalul vizitei, Biden a afirmat că regina îi aduce aminte de mama sa: „nu cred că s-ar simţi insultată, dar mi-a adus aminte de mama, privirea şi pur şi simplu generozitatea ei.”

Liderul de la Casa Albă a precizat că discuția cu suverana a fost una „grozavă”. Acesta a menționat că printre subiectele discuției s-au regăsit și Vladimir Putin, președintele rus, şi cel chinez, Xi Jinping.

ADVERTISEMENT

Regina Elisabeta a primit cuplul prezidențial american purtând o ținută înflorată, la care a asortat o părărie roz. Imaginile din timpul vizitei au fost distribuite pe pagina oficială de Facebook a familiei regale britanice.

Regina Elisabeta a II-a, Joe și Jill Biden
Joe și Jill Biden, în vizită la Castelul Windor.
Sursa foto: Facebook/ The Royal Family

Joe Biden și Regina Elisabeta, la reuniunea liderilor G7

Liderii celor două state au participat, sâmbătă, la reuniunea liderilor G7. Acesta s-a ținut la Cornwall. Li s-au alăturat reprezentanții Canadei, Franței, Germaniei, Italiei și Japoniei.

ADVERTISEMENT

Printre subiectele discuției a fost și originea coronavirusului. Va avea loc o nouă anchetă cu privire la acest lucru, fiind o inițiativă lansată de Joe Biden.

De asemenea, liderii statelor puternice au comentat și situația vaccinării la nivel mondial. Aceștia au precizat că serul trebuie să ajungă și în țările mai puțin dezvoltate și au precizat că vor distribui 1 miliard de doze de vaccinuri anti-Covid în următorul an.

Următoarea oprire a lui Joe Biden, în turul său în Europa, este la Bruxelles. Luni, 14 iunie, liderul american va participa la summitul NATO.

ADVERTISEMENT