ADVERTISEMENT
News

Joe Biden își mărește avansul față de Donald Trump. Victorie într-un fief al republicanilor

Autor: Adrian Baciu | 13.11.2020 | 12:06
Joe Biden își mărește avansul față de Donald Trump. Victorie într-un fief al republicanilor
Joe Biden câștigă Georgia. Sursa foto: hepta.ro

Joe Biden își consolidează avansul față de președintele în exercițiu al Statelor Unite, Donald Trump, și se impune într-un alt stat recunoscut ca fief al republicanilor în ultimele decenii.

ADVERTISEMENT

Virtualul câștigător al scrutinului prezidențial de pe 3 noiembrie, conform presei americane, candidatul democraților a câștigat și în statul-cheie Arizona, de unde a mai luat nu mai puțin de 11 voturi electorale.

Mai multe canele media de peste ocean, în frunte cu CNN, îl declară învingător pe Biden cu un avans de 11.000 de voturi față de rivalul republican Donald Trump.

Joe Biden câștigă încă un stat dominat de republicani. Avans uriaș în fața lui Donald Trump

La unison, NBC, CBS, ABC şi CNN l-au declarat câștigător pe candidatul democrat în Arizona, cel care mai pun 11 mari electori în plus față de Trump și ajunge astfel la un total de 290 de voturi electorale.

ADVERTISEMENT

Anunțul de vineri vine la mai mult de o săptămână după ce Associated Press și Fox News spuneau că Biden a triumfat în acest stat. Se întâmpla asta chiar în noaptea alegerilor.

În urma acontării Arizonei, Joe Biden a ajuns la 290 de mari electori, în condiţiile în care un candidat are nevoie de 270 pentru a câştiga alegerile prezidenţiale şi a se instala la Casa Albă la 20 ianuarie anul viitor.

Succesul lui Biden în acest stat este unul cu atât mai important pentru democrați cu cât aceștia aveau un palmares catastrofal în Arizona: 2 victorii în ultimii 70 de ani.

ADVERTISEMENT

Donald întârzie să-și recunoască eșecul

În ciuda faptului că a trecut deja aproape o săptămână de când Joe Biden a avut primul său discurs în calitate de preşedinte ales al SUA şi trei zile de când acelaşi Biden a iniţiat transferul de putere, Donald Trump refuză să-şi recunoască înfrângerea şi nici nu dă semne că ar urma să facă acest lucru prea curând.

La această oră, conform numărătorii oficiale a voturilor, Biden are 290 de voturi electorale și un total de 77.491.345 de voturi (50,9%), în timp ce Trump se află în spate cu 72.307.88 voturi (47,5%).

ADVERTISEMENT

În acest moment, mai rămân de anunţat rezultatele scrutinelor prezidenţiale din două state – North Carolina (15 mari electori) şi Georgia (16).

Totodată, trebuie precizat faptul că echipa de campanie a lui Donald Trump și-a intensificat acțiunile în justiţie în vederea contestării rezultatului alegerilor prezidenţiale, pe care le consideră frauduloase.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT