News

Joe Biden, mesaj important după achitarea lui Donald Trump în Senat. Ce spune noul președinte

14.02.2021 | 10:16
Joe Biden mesaj important dupa achitarea lui Donald Trump in Senat Ce spune noul presedinte
ADVERTISEMENT

După achitarea lui Donald Trump de către Senat, noul președinte din SUA, Joe Biden, le-a cerut americanilor să apere mereu democrația. „Violența și extremismul nu își au locul în America”, a spus liderul de la Casa Albă.

Trump a fost investigat după momentul întunecat petrecut la Washington. Republicanul a fost, în cele din urmă, achitat în procesul în care era acuzat de instigare la violențele de la Capitoliu din 6 ianuarie.

ADVERTISEMENT

„Acest capitol trist din istoria noastră ne-a amintit că democrația este fragilă. Că trebuie întotdeauna apărată. Că trebuie să fim mereu vigilenți. Violența și extremismul nu își au locul în America”, a afirmat Biden în comunicatul remis de Casa Albă, potrivit Digi24. Biden face astfel referire la insurecția de la Congresul SUA de la începutul anului.

Ce transmite Joe Biden după ce Donald Trump a fost achitat de Senat

„Fiecare dintre noi avem datoria și responsabilitatea ca americani, și mai ales ca lideri, de a apăra adevărul și de a învinge minciunile”, a spus președintele american.

Totodată, Joe Biden a precizat faptul că, în votul de sâmbătă din Senat, 57 de senatori, inclusiv un număr de 7 republicani, au votat pentru vinovăția fostului președinte Trump.

ADVERTISEMENT

„Deși votul final nu a condus la o condamnare, fondul acuzației nu este contestat”, a adăugat republicanul.

De asemenea, președintele american a subliniat faptul că „chiar și cei care s-au opus condamnării, cum ar fi liderul minorităților din Senat, McConnell, cred că Donald Trump este vinovat de <<rușinea abandonării datoriei>> și că este responsabil practic și moral pentru provocarea violenței declanșate la Capitoliu”.

ADVERTISEMENT

Afirmațiile lui Joe Biden au fost făcute după ce fostul președinte, Donald Trump, a fost achitat în Senat de acuzația că ar fi încurajat asaltul asupra Capitoliului din 6 ianuarie.

Senatul a votat sâmbătă, cu 57 de voturi, pentru condamnarea lui Trump. Voturile împotrivă au fost 43. Ar fi trebuit să fie strânse 67 de voturi pentru ca fostul președinte să fie declarat vinovat.

ADVERTISEMENT
Tags: