News

Joe Biden, primul interviu după alegeri: ”Nu va fi al treilea mandat Obama”. Ce spune de anchetarea lui Trump

25.11.2020 | 09:59
Joe Biden primul interviu dupa alegeri Nu va fi al treilea mandat Obama Ce spune de anchetarea lui Trump
ADVERTISEMENT

În primul său interviu acordat presei americane după ce a fost proiectat de mass-media ca fiind noul președinte al SUA, Joe Biden a admis că mandatul său nu va fi unul similar celui din perioada Barack Obama.

Mai mult ca sigur cel de-al 46-lea președinte din istoria Statelor Unite, Biden a vorbit, pentru NBC News, despre mai mult subiecte arzătoare la ordinea zilei de peste ocean.

ADVERTISEMENT

Candidatul democraților s-a referit la viitorul politic de la Casa Albă, la tranziția de putere, dar și la subiecte sensibile precum criza COVID-19 și posibilele probleme juridice ale lui Donald Trump.

Joe Biden, primul interviu după alegeri: „Nu va fi al treilea mandat Obama”

În această săptămână, Joe Biden a acordat primul interviu după alegerile din 3 noiembrie, pe care, potrivit proiecțiilor media, le-a câștigat clar în fața liderului în exercițiu de la Washington, Donald Trump.

ADVERTISEMENT

În contextul extrem de complicat din SUA, în care republicanii se feresc să recunoască eșecul de la prezidențiale, Biden a recunoscut că nu a vorbit direct cu Donald Trump după încheierea alegerilor.

Democratul mai a precizat că administrația lui nu va fi un al treilea mandat al lui Barack Obama, și asta pentru că lumea s-a schimbat foarte mult în timpul administrației Trump.

ADVERTISEMENT

”Trăim într-o cu totul altă lume decât în vremea administrației Obama-Biden. Președintele Trump a schimbat peisajul. A devenit America în primul rând. A devenit America singură”, a spus președintele-ales pentru NBC.

Printre obiectivele primordiale ale lui Biden în viitorul său la Casa Albă se află unitatea poporului american. ”Vreau ca această țară să fie una unită”, a spus acesta.

ADVERTISEMENT

Întrebat dacă se va folosi de puterile sale pentru a-l ancheta pe Donald Trump în legătură cu unele probleme legate de o serie de acuzații privind implicări străine în alegeri, Biden a spus:

”Nu voi folosi departamentul de justiție ca un instrument pentru a-l investiga pe Donald Trump și aliații săi. Există o serie de investigații despre care am citit, la nivel de stat.

Nu pot și chiar nu vreau să fac nimic în acest sens. Mă voi concentra să-i aduc pe americani înapoi într-un loc unde să aibă siguranța, garanția că vor reuși”, a spus Biden.

Biden, axat pe lupta anti-COVID

În același interviu, Biden a mai spus că în primele luni de mandat dorește să treacă reforma imigrației și strategia împotriva COVID prin Congres.

”Voi trimite o lege a imigrației în Senat, prin care peste 11 milioane de oameni care trăiesc fără documente în America vor putea obține cetățenia.

De asemenea, voi îndrepta câteva ordine executive care, cred eu, au avut un impact foarte dăunător asupra climei și sănătății noastre, de la metan până la o întreagă paletă de alte lucruri pe care le-a făcut președintele”, a afirmat democratul pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT
Tags: