News

Joe Biden s-a infectat cu Covid-19. Care este starea președintelui SUA. Prima reacție a liderului american. Update

Administrația de la Washington a anunțat, joi, într-un comunicat de presă, că președintele Joe Biden a fost depistat pozitiv la infecția Covid-19. În ce stare se află liderul SUA.
21.07.2022 | 17:50
Joe Biden sa infectat cu Covid19 Care este starea presedintelui SUA Prima reactie a liderului american Update
Președintele SUA Joe Biden, testat pozitiv cu Covid-19. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT
21-07-2022
17:12

Joe Biden, prima reacție după infectarea cu Covid-19

Într-un mesaj postat joi seară pe contul oficial de Twitter al președenției americane, Joe Biden a avut o primă reacție după ce s-a aflat de infectarea sa cu Covid-19.

Liderul de la Casa Albă dă de înțeles că se află într-o stare de bună și își desfășoară activitatea cu brio din izolare.

”Oameni buni, mă descurc grozav. Mulțumesc pentru grija arătată. Tocmai l-am sunat pe senatorul Casey, congresmanul Cartwright și primarul Cognetti (și verii mei din Scranton!) pentru a-mi transmite regretele că am ratat evenimentul nostru de astăzi”, scrie Biden.

Joe Biden, în vârstă de 79 de ani, a fost depistat pozitiv cu Covid-19. Anunțul oficial a fost făcut de Casa Albă.

Președintele SUA Joe Biden, testat pozitiv cu Covid-19. Care e starea acestuia

Liderul de la Washington, care este vaccinat cu patru doze ale vaccinului anti-Covid, prezintă simptome ușoare ale bolii, a mai precizat administrația americană.

ADVERTISEMENT

Dată fiind îmbolnăvirea, lui Joe Biden a început să i se administreze pastila Paxlovid. Acesta va rămâne în izolare la Casa Albă.

”În această dimineață, președintele Biden a fost testat pozitiv la Covid-19. Este complet vaccinat și prezintă simptome foarte ușoare. A început să ia Paxlovid.

ADVERTISEMENT

În conformitate cu liniile directoare ale CDC, el se va izola la Casa Albă și va continua să își îndeplinească pe deplin toate sarcinile în acest timp.

Președintele este în contact telefonic cu membrii personalului Casei Albe încă de joi dimineață. El va participa la întâlnirile planificate la Casa Albă prin telefon și Zoom de la reședința sa”, se arată într-un comunicat de presă al WhiteHouse.org.

ADVERTISEMENT

În informarea administrației de la Washington se mai arată că responsabilii de Casa Albă vor furniza o actualizare zilnică cu privire la evoluția stării președintelui.

”Conform protocolului standard pentru orice caz pozitiv la Casa Albă, Unitatea Medicală a Casei Albe va informa toate contactele apropiate ale Președintelui în cursul zilei de astăzi, inclusiv orice membru al Congresului și orice membru al presei care a interacționat cu Președintele în timpul călătoriei de ieri.

ADVERTISEMENT

Precedenta testare a președintelui pentru Covid-19 a avut loc marți, când a avut un rezultat negativ”, mai precizează secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre.

Joe Biden a primit patru doze de vaccin anti-Covid-19

Reamintim că președintele american a făcut patru doze ale vaccinului anti-Covid.

Joe Biden a primit prima doză a serului Pfizer / BioNTech în decembrie 2020, a doua în ianuarie 2021, primul rapel i-a fost administrat în septembrie 2021, iar doza 4 în martie 2022.

ADVERTISEMENT