News

Joe Biden s-a reinfectat cu Covid. Președintele SUA acuză o ”tuse ușoară”, deși credea că a scăpat de boală

Joe Biden anunța în urmă cu o săptămână că a scăpat de Covid-19, însă boala a revenit surprinzător. Biden acuză o ”tuse ușoară”, însă se simte bine, potrivit medicilor.
02.08.2022 | 23:45
Joe Biden sa reinfectat cu Covid Presedintele SUA acuza o tuse usoara desi credea ca a scapat de boala
Joe Biden s-a reinfectat cu Covid-19. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

La doar o săptămână de la presupusa vindecare, Joe Biden este din nou pozitiv la Covid-19. Potrivit medicului personal Kevin O’Connor, lui Biden i-a revenit ”o tuse ușoară”.

Joe Biden s-a reinfectat cu Covid-19, la câteva zile distanță

”Președintele nu are febră şi este într-o bună dispoziţie”, a explicat medicul. Biden fusese infectat cu Covid în urmă cu două săptămâni, după care a fost testat negativ marți și miercuri. După doar patru zile, testele au fost din nou pozitive, conform medicilor.

ADVERTISEMENT

Specialiștii cred că în cazul lui Biden e vorba de o ”recădere”, un caz rar observat la un procent foarte mic de pacienți care au luat medicamentul antiviral Paxlovid, conform Digi 24.

Biden se mândrea la finele lunii iulie că a scăpat de Covid fără probleme, spre deosebire de Donald Trump, care a ajuns la spital. Președintele în vârstă de 79 de ani a dezvăluit că a muncit fără probleme în această perioadă.

ADVERTISEMENT

”Când predecesorul meu a luat COVID, el a trebuit să fie transportat cu elicopterul la Centrul Medical Walter Reed. A fost grav bolnav. Din fericire, s-a vindecat. Când eu am luat COVID, am lucrat de la etaj în Casa Albă, din birourile de la etaj, pentru o perioadă de cinci zile. Diferenţa este vaccinarea, desigur, declara Biden.

”Simptomele au fost uşoare, recuperarea a fost rapidă şi mă simt grozav. Pe întreaga durată în care am fost în izolare am fost capabil să lucrez, să îmi îndeplinesc atribuţiile funcţiei fără vreo întrerupere. E o dovadă reală cu privire la unde ne aflăm în lupta contra COVID-19”, a completat președintele SUA.

ADVERTISEMENT

Donald Trump s-a ferit să apeleze la ”vaccin” probabil pentru a nu-și supăra susținătorii antivacciniști și conspiraționiști, însă a recurs la acest ”gest” în cele din urmă, alături de soția sa. Mai mult, Trump a lăudat mereu vaccinul și faptul că acesta a fost dezvoltat în SUA în timpul mandatului său.

Statele Unite ale Americii au înregistrat un număr record de cazuri de infectare cu Covid-19, la începutul anului 2022.

ADVERTISEMENT

Nu mai puțin de 1 milion de oameni s-au infectat cu această boală în doar 24 de ore, în condițiile în care varianta Omicron reușește să infecteze și oamenii care s-au vaccinat cu toate cele trei doze ale vaccinului care există momentan pe piață.

ADVERTISEMENT