News

Joe Biden, vizită neașteptată la spital. Capacitatea sa de a guverna este pusă la îndoială de tot mai multă lume

Președintele american Joe Biden face o vizită neașteptată la spitalul Walter Reed, cel mai probabil pentru a determina dacă mai este apt pentru un nou mandat.
28.02.2024 | 18:16
Joe Biden vizita neasteptata la spital Capacitatea sa de a guverna este pusa la indoiala de tot mai multa lume
Joe Biden, vizită neașteptată la spital. Capacitatea sa de a guverna este pusă la îndoială de tot mai multă lume. Foto: National Review
ADVERTISEMENT

Asta, în condițiile în care capacitatea sa de a guverna este pusă la îndoială de tot mai multă lume. Președintele Joe Biden le-a transmis reporterilor prezenți la fața locului că va efectua examenul anual, însă există voci care au indicat că această vizită nu are nimic de-a face cu un astfel control medical de rutină.

Capacitatea lui Joe Biden de a guverna este pusă la îndoială de tot mai multă lume

În mod normal, ”vizita medicală” anuală trebuie anunțată din timp și este programată, de obicei, mai târziu în calendar. ”Mă duc la Walter Reed să-mi fac vizita medicală”, a transmis Joe Biden, în timp ce mergea spre elicopterul Marine One de pe gazonul Casei Albe. Conform NY Post, această vizită medicală anunțată din timp și nici menționată în programul prezidențial dat cu o zi înainte jurnaliștilor.

ADVERTISEMENT

Într-un raport al consilierului special Robert Hur despre presupusa manipulare greșită de către Biden a documentelor clasificate de-a lungul deceniilor, publicat pe 8 februarie, se arată că Joe Biden ar trebui să scape de acuzațiile penale pentru că niciun juriu nu l-ar condamna din cauza senilității.

Medicul prezidențial Dr. Kevin O’Connor va publica un raport după această vizită medicală la Centrul Medical Militar Național Walter Reed din Maryland. Joe Biden este cel mai în vârstă președinte din istoria SUA, iar medicii de la Casa Albă au primit interzis în ultima vreme să comenteze starea de sănătate a președintelui.

ADVERTISEMENT

Alegătorii sunt îngrijorați când vine vorba de vârsta înaintată a lui Joe Biden

Secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a declarat luna aceasta că O’Connor i-a transmis că nu a efectuat un examen cognitiv pe Joe Biden anul trecut, deoarece performanța sa ca președinte a arătat că acesta nu ar fi necesar. Totodată, Hur a scris în raportul său că echipa sa ”a descoperit dovezi că președintele Biden a reținut și a divulgat în mod intenționat materiale clasificate după vicepreședinția sa”.

Cu toate acestea, ”Joe Biden s-ar prezenta probabil unui juriu, așa cum a făcut-o în timpul interviului nostru cu el, ca un om în vârstă, simpatic, bine intenționat, cu o memorie slabă”. Între timp, sondajele arată că alegătorii sunt mult mai îngrijorați de vârsta lui Biden decât de cea a fostului președinte Donald Trump (77 de ani).

ADVERTISEMENT

Un sondaj ABC News/Ipsos publicat în februarie a constatat că 86% dintre adulții din SUA au spus că Biden este prea bătrân pentru un alt mandat, în timp ce 59% au spus că atât Biden, cât și Trump sunt prea bătrâni. De asemenea, un sondaj New York Times din noiembrie a constatat că 71% dintre alegători consideră că Joe Biden este ”prea bătrân pentru a fi un președinte eficient”, comparativ cu 39% care au spus același lucru despre Trump.

Un sondaj Wall Street Journal publicat în septembrie a constatat că 73% dintre alegătorii înregistrați credeau că Biden este prea bătrân, față de 47% care au spus acest lucru despre Trump. Dacă ar fi ales din nou președinte, Joe Biden ar avea 86 de ani la finalul noului mandat, dacă va fi sănătos și îl va duce la capăt.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, Joe Biden preferă să facă haz de necaz când vine vorba de vârsta sa înaintată. ”Cine v-a spus vârsta mea? E clasificată!”, glumea președintele american în urmă cu mai multe săptămâni, în timpul unui interviu, după care îl ironiza pe Donald Trump. ”Când te uiţi la celălalt tip, este aproape la fel de bătrân ca mine, dar nu-şi aminteşte nici măcar numele soţiei sale”, a transmis Joe Biden.

ADVERTISEMENT