Fotbal international

Joe Cole s-a retras din fotbal la 37 de ani. Cariera i-a fost marcată de accidentări

13.11.2018 | 12:31
Joe Cole sa retras din fotbal la 37 de ani Cariera ia fost marcata de accidentari

Joe Cole a anunțat că s-a retras din fotbal, la vârsta de 37 de ani. De trei ori campion cu Chelsea în Premier Leage, Joe Cole nu și-a atins niciodată potențialul maxim din cauza accidentărilor care i-au marcat cariera. Mijlocașul care a jucat 56 de meciuri pentru naționala Angliei a pus capăt unei cariere impresionante de 20 de ani, ultimul club la care a activat fiind Tampa Bay Rowdies, în Statele Unite ale Americii.

Cea mai bună perioadă a lui Cole a fost în cei 7 ani petrecuți pe Stamford Bridge, când, pe lângă cele 3 titluri în Anglia, a mai câștigat 2 Cupe ale Angliei și a ajuns până în finala Champions League în anul 2008, unde Chelsea a fost învinsă de Manchester United. Joe Cole este un produs al academiei lui West Ham United, de unde a fost promovat la prima echipă alături de Rio Ferdinand și Frank Lampard. A fost văzut drept una dintre speranțele fotbalului englez și chiar a fost comparat cu celebrul Gazza.

Joe Cole s-a retras din fotbal de la Tampa Bay Rowdies

Pele a fost atât de impresionat de Joe Cole încât a declarat că “are tehnica unui jucător brazilian.” Sir Alex Ferguson a fost unul dintre simpatizanții săi, scoțianul încercând să îl aducă pe Old Trafford pe vremea când era managerul “diavolilor.” În plus, Harry Redknapp a mărturisit că Ferguson i-a trimis lui Cole un tricou cu numărul 10 în culorile lui Manchester United, cu mesajul “ăsta e numărul pe care îl vei purta pentru United.”

Joe Cole a fost și în vizorul lui Arsenal, însă Chelsea s-a mișcat mai repede pe piața transferurilor. Mijlocașul englez a mai jucat pentru Liverpool, Lille, Coventry și Aston Villa. A jucat în 667 de partide în întreaga sa carieră, a marcat 95 de goluri și a dat 81 de pase de gol. În cele 56 de meciuri jucate pentru naționala Angliei a marcat 10 goluri. Joe Cole nu a ajuns niciodată la potențialul maxim din cauza unor accidentări care l-au ținut mai mult timp departe de teren.