News

“Joga bonito” în echipa ta la Football Fantasy! Brazilienii care trăiesc pentru fotbal

28.01.2019 | 21:41
Joga bonito in echipa ta la Football Fantasy Brazilienii care traiesc pentru fotbal

“Brazilia mănâncă, doarme și bea fotbal. Trăiește fotbal!” Cuvintele lui Pelé descriu perfect părerea brazilienilor despre sportul rege. Pentru Brazilia, fotbalul e un stil de viață, e bucuria de a trăi și de a dansa pe gazon. Stilul de joc al brazilienilor are un nume – Ginga! Descris în câteva cuvinte, Ginga înseamnă creativitate, driblinguri, ritm, talent, calități tehnice, o samba pe terenul de fotbal.

Ginga a fost creat ca să bucure suporterii din tribune, fotbaliștii din teren și ca să câștige 5 cupe mondiale. Din 1958, anul în care tânărul de 18 ani Pelé a adus prima Cupă Mondială pentru Brazilia și anul în care a început să se danseze pe plajele din Rio bossa nova, fotbaliștii brazilieni au început să fie doriți și în alte campionate ale lumii. Asta datorită calităților lor tehnice, dar și fericirii pe care o emanau când aveau mingea la picior.

Suporterii care au brazilieni la echipele cu care țin sunt niște norocoși, pentru că au în fața lor un exemplu de fotbal jucat în stilul ginga, cel mai frumos dans fotbalistic inventat în istoria acestui sport. Și poți fi la fel de norocos să-ți iei brazilieni în echipele tale de Football Fantasy. Te inspirăm cu niște nume braziliene? Asta numai dacă ești gata de ginga!

Vinicius Junior sau Arthur?

Real Madrid sau Barca? Sau de data asta iei câte puțin din ambele tabere? Noi îi propunem pentru echipa ta de La Liga două variante free: brazilianul lui Real, Vinicius Juniors, și cel al Barcelonei, Arthur.

Vinicius Junior este chiar junior, având doar 18 ani și văzându-și deja visul cu ochii. Joacă pentru una dintre cele mai bune echipe din lume. Are 10 meciuri în acest sezon și un assist. Venit în 2018 de la Flamengo, a semnat un contract cu Real Madrid până în 2025. Timp destul să crească și să bucure tribunele cu stilul ginga, deprins de la Ronaldo, Ronaldinho, Rivaldo, cei mai mari din Brazilia.

După 8 ani petrecuți la Grêmio, Barcelona l-a luat pe Arthur pe Camp Nou și vrea să-l țină acolo cel puțin până în 2024. Are 22 de ani, 15 meciuri jucate pentru Barca în acest sezon și un assist. E de viitor pentru Barcelona și pentru echipa ta creată special pentru competițiile de Football Fantasy din campionatul spaniol.

Joelinton ( Hoffenheim)

Joelinton Cassio Apolinário de Lira și-a început cariera la echipa Sport Recife, din Pernambuco. În 2015 a ajuns la Hoffenheim, de unde avea să fie împrumutat doi ani la Rapid Viena.  Sezonul acesta s-a întors la Hoffenheim cu forțe proaspete și a adunat 5 goluri, 5 assist-uri și 540 de puncte.

Willian &  Richarlison (Premier League)

Willian  (Chelsea)

După ce a învățat despre ce e vorba în fotbalul brazilian 8 ani în academia echipei Corinthians, Willian a jucat doar un an pentru seniorii aceleiași echipe. Asta pentru că Mircea Lucescu l-a vrut la Șahtior Donetsk, unde a stat 6 ani și a jucat 140 de meciuri. După o escală scurtă în Rusia, la Anzhi Makhachkala, a ajuns la Chelsea, în 2013. 5 sezoane petrecute în Premier League, reușind să aducă fentele, driblingurile și “elasticul Braziliei” pe Stamford Bridge.

Richarlison (Everton)

21 de ani, 9 goluri și 2 assist-uri pentru Everton în acest sezon. Brazilianul Richarlison a venit de la Watford, unde a stat un sezon. În țara natală, a jucat un an la América Mineiro și încă unul la Fluminense. Are 652 de puncte la FootballCoin și este free, așa că știi ce e de făcut.

Care Lucas din Serie A?

Pentru echipa pe care ți-o construiești special pentru Serie A, avem 2 propuneri:

Noua achiziție de 21 de ani a lui AC Milan, Lucas Paquetá, care între 2016 și 2019 a jucat 49 de meciuri pentru Flamengo și a înscris 11 goluri. Sau poți să alegi un alt Lucas, dar mai experimentat. Lucas Leiva de la Lazio, fostul jucător al lui Liverpool și Grêmio.

Alex Telles (Porto)

Cu cariera începută la Juventude în Brazilia, Alex Telles a trecut pe la Grêmio, Galatasaray, Inter Milan și a ajuns la Porto, un club obișnuit cu limba și creativitatea brazilienilor. Are un gol și 3 assist-uri pentru Porto în acest sezon și mai rămâne să strângă puncte la Football Fantasy pentru Porto până în 2021.

Hillton ( Montpellier )

Veteranul de 41 de ani al echipei francize Montpellier a plecat din Brazilia la echipa Servette din Elveția, apoi a ajuns în Franța, unde a jucat pentru Bastia, Lens și Marseille, până să ajungă la echipa actuală. Are 18 meciuri jucate în acest sezon și 387 de puncte.  Așa că vorba noastră românească: Cine n-are bătrâni, să-i ia free de pe FootballCoin.io

Aceasta este doar o listă scurtă a fotbaliștilor brazilieni care bucură tribunele și fac puncte în Football Fantasy. Gabriel Jesus, Neymar, Marcelo, Thiago Silva și mulți alți jucători din țara unde fotbalul este religie pot fi variante pentru echipele tale. Totul e să fii de acord cu stilul lor de joc, cel în care “joacă mingea cu fericire și cu libertate” (Ronaldinho)