Sporturi

A fost prins în timp ce voia să aranjeze meciuri la pariuri, azi joacă în finala Campionatului Mondial: “Nu există risc pentru că poţi rata!” VIDEO

06.05.2019 | 17:16
A fost prins in timp ce voia sa aranjeze meciuri la pariuri azi joaca in finala Campionatului Mondial Nu exista risc pentru ca poti rata VIDEO

John Higgins este unul dintre cei mai mari jucători de snooker din toate timpurile. De 4 ori campion mondial, Higgins s-a calificat pentru a 8-a oară în finala turneului de la Crucible, acolo unde duelează cu Judd Trump. După primele două sesiuni, Judd Trump conduce cu 12-5, iar scoţianul are un handicap important de recuperat.

Higgins, prins în timp ce voia să aranjeze meciuri: “Ratezi o bilă aproape de buzunar şi asta e”

Cariera lui John Higgins este una uluitoare, însă va avea mereu o pată uriaşă după un scandal uriaş de pariuri. În anul 2010, ziarul “News of the World” publica o înregistrare cu John Higgins în prim plan, în care scoţianul discuta foarte relaxat despre posibilitatea de a pierde frame-uri în 4 meciuri. În schimbul pierderii acestor jocuri, Higgins ar fi încasat 300.000 de euro. El a fost filmat într-o întâlnire din Ucraina, iar modul în care Higgins discuta despre blaturile din snooker este halucinant:

Higgins:– Nu sunt camere aici, nu? Conversaţia rămâne doar între noi…

Parior:– Doar o cameră mică aici (râde)

P: – Poţi să faci o greşeală… 

H: – Nici măcar nu trebuie să faci o greşeală, toată lumea ratează

P: – Trebuie să spui că vei pierde frame-ul trei al meciului

H: – Da, voi pierde frame-ul trei. Da, da

P: – Dar dacă faci un break mare? Care e factorul de risc?

H: – Nu e niciun factor de risc. Pentru că poţi să ratezi. Dar dacă tot pleci întruna de la masă, doar atunci o oamenii se vor întreba ce se întâmplă. Dar împotriva altor jucători, nu e problemă. Ratezi o bilă aproape de buzunar şi asta e. Poţi să execuţi mai tare o lovitură, mingea sare rău din mantă, rămâi prost la bila neagră şi asta e…se ratează. 

P: – Nu ştiu sportul aşa bine

H: – Ceea ce vreau să spun e că poţi să ratezi o bilă, dar nu poţi să ratezi întruna.

05 May 2019, England, Sheffield: John Higgins in action against Judd Trump during Day Sixteen of the 2019 Betfred World Championship at The Crucible. Photo: Richard Sellers/PA Wire/dpa
05 May 2019, England, Sheffield: John Higgins in action against Judd Trump during Day Sixteen of the 2019 Betfred World Championship at The Crucible. Photo: Richard Sellers/PA Wire/dpa

A scăpat cu 6 luni de suspendare şi amendă!

În continuarea dialogului, Higgins şi asociatul său au vorbit despre modul în care jucătorul va încasa cei 300.000 de euro pentru cele 4 frame-uri pierdute în decursul unui an de zile. La final, John Higgins a bătut palma cu pariorii.

VEZI VIDEO-UL PUBLICAT DE NEWS OF THE WORLD: 

Însă, după acest scandal, John Higgins a scăpat foarte ieftin. A fost suspendat 6 luni, amendat cu 75.000 de lire sterline, după ce a reuşit să îi convingă pe judecători că nu a trântit niciun meci şi că toate declaraţiile au fost făcute pentru că se simţea ameninţat la acea întâlnire din Ucraina. De la acel scandal, John Higgins a mai câştigat un titlu mondial şi s-a calificat în trei finale de la Crucible, în ultimii 3 ani.

Nu este singurul scandal de pariuri în snooker. În urmă cu câteva luni, chinezii Yu De Lu şi Cao Yupeng au fost implicaţi într-un scandal uriaş de pariuri care ar fi putut provoca o fraudă de 1 milion de euro. Lu a fost suspendat până în 2029, în timp ce Yupeng nu va putea juca până în 2020.