A fost prins în timp ce voia să aranjeze meciuri la pariuri, azi joacă în finala Campionatului Mondial: “Nu există risc pentru că poţi rata!” VIDEO

SPECIAL FANATIK
Marian Popovici   
în Sporturi
06/05/2019, 17:16
A fost prins în timp ce voia să aranjeze meciuri la pariuri, azi joacă în finala Campionatului Mondial: “Nu există risc pentru că poţi rata!” VIDEO SPECIAL FANATIK
Bancnote euro de diferite valori

John Higgins este unul dintre cei mai mari jucători de snooker din toate timpurile. De 4 ori campion mondial, Higgins s-a calificat pentru a 8-a oară în finala turneului de la Crucible, acolo unde duelează cu Judd Trump. După primele două sesiuni, Judd Trump conduce cu 12-5, iar scoţianul are un handicap important de recuperat.

Higgins, prins în timp ce voia să aranjeze meciuri: “Ratezi o bilă aproape de buzunar şi asta e”

Cariera lui John Higgins este una uluitoare, însă va avea mereu o pată uriaşă după un scandal uriaş de pariuri. În anul 2010, ziarul “News of the World” publica o înregistrare cu John Higgins în prim plan, în care scoţianul discuta foarte relaxat despre posibilitatea de a pierde frame-uri în 4 meciuri. În schimbul pierderii acestor jocuri, Higgins ar fi încasat 300.000 de euro. El a fost filmat într-o întâlnire din Ucraina, iar modul în care Higgins discuta despre blaturile din snooker este halucinant:

Higgins:– Nu sunt camere aici, nu? Conversaţia rămâne doar între noi…

Parior:– Doar o cameră mică aici (râde)

P: – Poţi să faci o greşeală… 

H: – Nici măcar nu trebuie să faci o greşeală, toată lumea ratează

P: – Trebuie să spui că vei pierde frame-ul trei al meciului

H: – Da, voi pierde frame-ul trei. Da, da

P: – Dar dacă faci un break mare? Care e factorul de risc?

H: – Nu e niciun factor de risc. Pentru că poţi să ratezi. Dar dacă tot pleci întruna de la masă, doar atunci o oamenii se vor întreba ce se întâmplă. Dar împotriva altor jucători, nu e problemă. Ratezi o bilă aproape de buzunar şi asta e. Poţi să execuţi mai tare o lovitură, mingea sare rău din mantă, rămâi prost la bila neagră şi asta e…se ratează. 

P: – Nu ştiu sportul aşa bine

H: – Ceea ce vreau să spun e că poţi să ratezi o bilă, dar nu poţi să ratezi întruna.

05 May 2019, England, Sheffield: John Higgins in action against Judd Trump during Day Sixteen of the 2019 Betfred World Championship at The Crucible. Photo: Richard Sellers/PA Wire/dpa
05 May 2019, England, Sheffield: John Higgins in action against Judd Trump during Day Sixteen of the 2019 Betfred World Championship at The Crucible. Photo: Richard Sellers/PA Wire/dpa

A scăpat cu 6 luni de suspendare şi amendă!

În continuarea dialogului, Higgins şi asociatul său au vorbit despre modul în care jucătorul va încasa cei 300.000 de euro pentru cele 4 frame-uri pierdute în decursul unui an de zile. La final, John Higgins a bătut palma cu pariorii.

VEZI VIDEO-UL PUBLICAT DE NEWS OF THE WORLD: 

Însă, după acest scandal, John Higgins a scăpat foarte ieftin. A fost suspendat 6 luni, amendat cu 75.000 de lire sterline, după ce a reuşit să îi convingă pe judecători că nu a trântit niciun meci şi că toate declaraţiile au fost făcute pentru că se simţea ameninţat la acea întâlnire din Ucraina. De la acel scandal, John Higgins a mai câştigat un titlu mondial şi s-a calificat în trei finale de la Crucible, în ultimii 3 ani.

Nu este singurul scandal de pariuri în snooker. În urmă cu câteva luni, chinezii Yu De Lu şi Cao Yupeng au fost implicaţi într-un scandal uriaş de pariuri care ar fi putut provoca o fraudă de 1 milion de euro. Lu a fost suspendat până în 2029, în timp ce Yupeng nu va putea juca până în 2020.

Închide ×