Fotbal international

John Kennedy, victima faultului criminal al lui Ganea, este secund la Celtic! Cum a decurs viaţa scoţianului după seara neagră! Video

13.08.2019 | 19:20
John Kennedy victima faultului criminal al lui Ganea este secund la Celtic Cum a decurs viata scotianului dupa seara neagra Video
John Kennedy, victima faultului criminal al lui Ganea, este secund la Celtic

În primăvara anului 2004, John Kennedy era victima unui fault criminal al lui Ionel Ganea. La 15 ani distanţă de la acel eveniment, fostul fotbalist scoţian este antrenor secund la Celtic, adversara lui CFR Cluj în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor.

John Kennedy nu şi-a revenit după faultul lui Ganea. Din 2014 este în staff-ul lui Celtic

Pe 31 martie 2004, Scoţia şi România au jucat un meci amical pe Hampden Park, partida fiind singura a lui John Kennedy la naţională. În minutul 14 al partidei, Ioan Ganea l-a faultat dur pe fundaşul central al lui Celtic, care părăsea terenul pe targă. Verdicul medicilor a fost unul crunt: ruptură de ligamente la genunchi.

Timp de trei ani, John Kennedy a suferit mai multe operaţii şi a stat departe de gazon. În tot acest timp, Federaţia Scoţiană de Fotbal i-a plătit salariul pe care îl avea la Celtic. După mai multe tentative de revenire pe teren, umbrite de alte accidentări, scoţianul şi-a anunţat retragerea din fotbal în noiembrie 2009. Cu toate acestea, John Kennedy a rămas la clubul din Glasgow, iar între 2010 şi 2011 a fost scouter. Timp de trei ani s-a ocupat de echipa U19 a lui Celtic, alături de care a câştigat trei titluri de campion al Scoţiei. În 2014, fostul fotbalist a fost adus la prima echipă, iar din februarie 2019 este antrenorul secund al lui Neil Lennon.

John Kennedy şi Neil Lennon la Celtic (sursă foto: hepta.ro)
John Kennedy şi Neil Lennon la Celtic (sursă foto: hepta.ro)

Ce îşi aduce aminte John Kennedy din seara neagră de 31 martie 2004: “Nu-i port pică lui Ganea”

În 2017, John Kennedy a oferit un scurt interviu pentru The Sun şi a vorbit despre accidentarea care l-a forţat să se retragă din fotbal. Secundul lui Neil Lennon a susţinut că şi-a dat seama din primul moment că problemele sunt serioase şi că-i va fi greu să revină pe teren, însă a anunţat că nu-i poartă pică lui Ionel Ganea.

“Am ştiut imediat că accidentarea este una serioasă. Nu mai era nimic de făcut. Trebuia doar să mă descurc cu situaţia în care mă aflam. Am fost devastat, mai ales că era meciul meu de debut în naţionala Scoţiei şi îmi doream foarte mult să joc cât mai bine. Ştiam că îmi va fi greu să revin pe teren, dar mă gândeam că mă voi recupera repede. Abia după 24 de ore am aflat cât de gravă era accidentarea. Conducătorii clubului m-au ajutat în acei ani. Nu-i port pică lui Ganea”, a spus John Kennedy.

  • 28 de meciuri a jucat John Kennedy pentru Celtic
Tags: