Sporturi

Mucalitul John McEnroe, amintiri “nebuneşti” cu Ilie Năstase: “Nu pot să vi le spun LIVE!” :D

30.05.2019 | 14:40
Mucalitul John McEnroe amintiri nebunesti cu Ilie Nastase Nu pot sa vi le spun LIVE D
John McEnroe despre amintirile cu Ilie Năstase Nu pot să spun pe cameră! FORMER TENNIS PLAYERS ILIE NASTASE ET JOHN MCENROE ARE SEEN STROLLING IN PARIS, FRANCE ON JUNE 4, 2012.

Ilie Năstase este primul lider mondial din istoria ATP. Românul a fost pe locul 1 în lume timp de 40 de săptămâni din 23 august 1973 până pe 3 iunie 1974. Considerat unul dintre cei mai vulcanici jucători din circuit, Năstase a dat câțiva ani mai târziu de un alt jucător asemeni temperamentului sau, John McEnroe. Cei doi s-au duelat de nouă ori, multe dintre aceste partide fiind considerate epice, datorită calității formidabile a tenisului, dar și a incidentelor de pe teren. 

John McEnroe despre amintirile cu Ilie Năstase: “Sunt prea multe lucruri nebunești”

Expertul Eurosport John McEnroe este la Roland Garros și a vorbit cu FANATIK despre amintirile pe care le are cu Ilie Năstase. Însă, fiind vorba de doi “bad boys” din circuit, americanul nu a putut să dezvăluie public nebuniile pe care le-a făcut cu legendarul jucător român:

“Nu pot să spun pe cameră ce amintiri am eu cu Năstase. Sunt prea multe lucruri nebunești pe care nu aș vrea să le spun aici pentru a nu supăra publicul. El a fost cel care m-a învățat cum să mă comport pe teren. Nu sunt sigur că a fost într-un mod pozitiv”, a dezvăluit, cu zâmbetul pe buze, McEnroe pentru FANATIK.

Unul dintre cele mai memorabile meciuri dintre cei doi a avut loc la US Open în 1979. După două ore de meci, la scorul de 2-1 și 15-0 în setul patru, Năstase a fost sancționat cu game pierdut. A fost momentul în care românul și publicul deopotrivă au izbucnit la adresa arbitrului. Fanii au devenit violenți și au început să arunce cu bidoane de bere și gunoi pe teren.

John McEnroe și Ilie Năstase, la meciul din 1979 de la US Open
John McEnroe despre amintirile cu Ilie Năstase Nu pot să spun pe cameră! FOTO: John McEnroe și Ilie Năstase, la meciul din 1979 de la US Open

Meci nebun la US Open: “A început o ploaie de obscenități la adresa lui Frank”

Nasty a fost în primă instanță descalificat, însă apoi directorul turneului a luat hotărârea să înlocuiască arbitrul de scaun și să îl primească înapoi pe Ilie Năstase: “Nasty s-a ridicat cu mâinile în şolduri şi a început o ploaie de obscenităţi la adresa lui Frank, care l-a descalificat apoi şi trimis la vestiare. Oficialul turneului, Mike Blanchard, a coborât pe teren şi a vorbit cu Nasty şi mine”, şi-a amintit McEnroe în autobiografie.

Partida s-a reluat după 20 de minute și McEnroe s-a impus după patru seturi: 6-4, 4-6, 6-3, 6-2. După acel meci, Ilie Năstase și John McEnroe au luat cina împreună. Americanul a tranșat disputa meciurilor directe cu Năstase, scor 6-3.

Ilie Năstase și-a amintit și el de meciul din 1979 și a povestit în urmă cu câțiva ani ce s-a întâmplat: “Cel mai disputat meci între noi a avut loc în 1979, în turul doi al US Open, când el începea să câştige turnee de Grand Slam. Eu eram antrenat atunci de un fost mare jucător, Roy Emerson, şi el mi-a spus «nu ai nicio şansă să-l baţi, dar enervează-l puţin». La un moment dat nu am mai putut şi m-am întins pe spate. Arbitrul mi-a spus să mă ridic, altfel mă dă afară. Erau 20.000 de spectatori, era un singur meci, la ora 19.00. Spectatorii au început să arunce cu sticle, cutii de coca cola.

Poliţia fost alertată, oamenii voiau banii înapoi. Arbitrul m-a dat afară. A venit un oficial, a schimbat arbitrul de scaun şi m-au pus din nou să joc meciul. Apoi a început John. Nu ştiu ce a făcut, a spart racheta şi l-a dat pe el afară. Până la urmă am jucat vreo cinci ore jumătate şi m-a bătut în patru seturi. Era noapte şi nu ştiam unde să mergem după meci. Am mers la un McDonalds, noi ăştia patru care ne certasem să ne scoatem ochii, cu două gagici. Aşa s-a terminat meciul”, a povestit Năstase.

Legendele tenisului mondial
John McEnroe și Ilie Năstase, la meciul din 1979 de la US Open
  • 9 meciuri au jucat împreună Năstase și McEnroe
  • 60 de ani are John McEnroe
  • 1 este locul mondial ocupat de Ilie Năstase (1973-1974) 

Partidele de la Roland Garros pot fi urmărite live pe Eurosport  şi Eurosport Player.

Tags: