Sport

John McEnroe, ultimul greu din tenisul mondial care va apărea în filmul lui Tudor Giurgiu despre Ilie Năstase. Foto

Tudor Giurgiu şi Cosmin Hodor continuă filmările pentru filmul autobiografic al lui Ilie Năstase, intitulat „Nasty”, iar John McEnroe a fost ultimul mare jucător care a participat la filmări.
28.02.2022 | 22:42
John McEnroe ultimul greu din tenisul mondial care va aparea in filmul lui Tudor Giurgiu despre Ilie Nastase Foto
Fimările la filmul autobiografic al lui Ilie Năstase continuă cu o altă legendă a tenisului mondial
ADVERTISEMENT

Ilie Năstase a vorbit în exclusivitate pentru FANATIK despre filmul autobiografic despre viața și cariera sa de jucător, intitular sugestiv „Nasty” și regizat de Tudor Giurgiu.

John McEnroe a filmat cu Tudor Giurgiu și Cosmin Hodor pentru filmul lui Ilie Năstase

Filmările au debutat spre finalul anului trecut, când Tudor Giurgiu și Cosmin Hodor s-au deplasat la academia de tenis a lui Rafael Nadal, un mare fan al lui Ilie Năstase.

ADVERTISEMENT

Au continuat cu prietenul de viață al lui „Nasty”, Ion Țiriac, la „Stejarii Country Club” în București, iar ultimul pe listă este marele tenismen american, John McEnroe, chiar la împlinirea vârstei de 63 de ani.

Cosmin Hodor și Tudor Giurgiu la filmările pentru filmul „Nasty” cu John McEnroe
Cosmin Hodor și Tudor Giurgiu la filmările pentru filmul „Nasty” cu John McEnroe.

Ilie Năstase a vorbit pentru FANATIK despre filmul „Nasty”, care va apărea în 2022

Fostul număr unu mondial a dezvăluit pentru FANATIK detalii despre film: „Mi-am dorit de mult acest film. În 2018 trebuia să fie făcut de un producător din Serbia. Cosmin Hodor a avut ideea ca filmul să fie regizat de Tudor Giurgiu și s-a legat treaba astfel. Vreau să fac și muzeu și o statuie, am mai multe în cap.

ADVERTISEMENT

Filmul va apărea în curând, cel mai probabil anul viitor, dar acum se încearcă să se filmeze cu cât mai mulți jucători din generația mea care să dea interviuri despre mine, despre perioada aia frumoasă când jucam eu.

Va fi un film documentar, nu unul artistic. Vor fi interviuri, imagini din meciuri pe care trebuie să le cumpărăm, costă foarte mult să faci un film ca o producție de la Hollywood”, a explicat Ilie Năstase.

ADVERTISEMENT

Ilie Năstase, erou într-un meci de poveste la US Open cu John McEnroe

Confruntarea dintre Ilie Năstase și John McEnroe de la US Open din 1979 a rămas în istoria tenisului masculin. După două ore și jumătate de tenis, arbitrul Frank Hammond l-a sancționat pe Ilie Năstase cu game pierdut în setul al patrulea, la scorul de 2-1 şi 15-0 în favoarea lui McEnroe.

„Nasty” mai fusese penalizat cu un punct în setul al treilea din cauza înjurăturilor, iar primul număr unu ATP din istorie a ripostat, la fel ca cei 10.549 de spectatori, așa cum McEnroe povestește în cartea sa autobiografică:

ADVERTISEMENT

„Nasty s-a ridicat cu mâinile în şolduri şi a început o ploaie de obscenităţi la adresa lui Frank, care l-a descalificat apoi şi trimis la vestiare. Oficialul turneului, Mike Blanchard, a coborât pe teren şi a vorbit cu Nasty şi mine”, povestește fostul mare jucător american.

Spectatorii au început să strige către arbitrii la scorul de 2-1 să nu îl sancționeze cu meci pierdut pe Năstase, ba chiar au aruncat cu bidoane de bere şi gunoi pe teren, în timp ce „Nasty” îl amenința pe arbitrul de scaun: „Hei, ține scorul și cu asta, basta! Data viitoare când te uiți la mine, o să te omor”.

Directorul turneului, Bill Talbert, a luat decizia să îl înlocuiască pe arbitrul de scaun și să îl reprimească pe teren pe Ilie Năstase, în uralele spectatorilor.

Ilie Năstase, amintiri memorabile de la acel meci de poveste: „S-a terminat meciul pe la două noaptea”

Meciul intrat în legendă se disputa în turul al doilea de la US Open, iar Ilie Năstase (33 de ani) a pierdut în fața unui tânăr american de doar 21 de ani, scor  6-4, 4-6, 6-3, 6-2: „Mai știi meciul ăla cu scandal de la US Open cu McEnroe, în 79? Mă daduse pe mine arbitrul afară, m-a băgat înapoi, pe urmă pe el, l-a băgat înapoi. S-a terminat meciul pe la două noaptea cu scandal, cu poliție.

Și unde să merg să mănânc la ora aia? Mă duc la un McDonald’s, peste drum de Flushing Meadows. Peste cine dau acolo? McEnroe cu prietena lui. Ne-am împăcat, am mâncat un hamburger, am băut o Coca Cola.

Ei, azi nu se mai poate face așa ceva. Îi și ziceam de curând lui McEnroe, băi, cum ne mai certăm noi cu arbitrii dacă aveam toată tehnologia de acum?”, a povestit Ilie Nătase pentru GSP.

John McEnroe avea să devină în doar câteva luni numărul unu mondial. La simplu a câștigat nu mai puțin de 3 titluri de Grand Slam la Wimbledon (1981, 1983, 1984), 4 la US Open (1979, 1980, 1981, 1984), precum și alte 3 finale ATP (1978, 1983, 1984) și 4 WCT (1979, 1981, 1983, 1984, 1989). La dublu a fost de asemenea numărul unu mondial și a cucerit: 5 trofee de Grand Slam la Wimbledon (1979, 1981, 1983, 1984, 1992) şi 4 la US Open (1979, 1981, 1983, 1989).

ADVERTISEMENT
Tags: