Fotbal international

John Obi Mikel a plecat de la Trabzonspor din cauza coronavirus. Nigerianul, revoltat de faptul că turcii nu suspendă SuperLiga

18.03.2020 | 12:30
John Obi Mikel a plecat de la Trabzonspor din cauza coronavirus Nigerianul revoltat de faptul ca turcii nu suspenda SuperLiga
ADVERTISEMENT

Pandemia, dar mai ales teama de coronavirus face victime și din punct de vedere contractual în această perioadă. Nigerianul John Obi Mikel, component al liderului din Turcia, Trabzonspor, s-a despărți de echipa sa după ce a refuzat să mai joace în această perioadă grea a omenirii.

Obi Mikel a plecat de la Trabzonspor din cauza coronavirus. Nigerianul, revoltat că turcii nu suspendă campionatul

John Obi Mikel a semnat cu turcii de la Trabzonspor în iulie 2019 și a fost, până în weekend, un jucător de bază al echipei din SuperLiga.

ADVERTISEMENT

Odată cu pandemia de coronavirus, jucătorul african a afirmat că nu mai intră pe teren în aceste condiții, fiind revoltat de faptul că liga turcă nu se suspendă la fel ca celelalte campionatele ale Europei.

Dată fiind această situație, clubul turc și jucătorul de 32 de ani au decis, de comun acord, să rezilieze înțelegerea semnată în vara anului trecut.

ADVERTISEMENT

”Acordul dintre John Obi Mikel și clubul nostru, înregistrat la data de 30.06.2019 până la data de 31.05.2021 a fost reziliat reciproc. Cu un acord de reziliere reciprocă, jucătorul a renunțat la toate creanțele sale anticipate ”, a anunțat clubul marți clubul din Turcia.

Obi Mikel: ”Nu mai vreau să joc în astfel de circumstanțe”

În urmă cu trei zile, Obi Mikel posta un mesaj pe pagina personală de Instagram în care anunța că nu își dorește să mai joace în plină criză de coronavirus, chiar dacă șefii fotbalului din Turcia au decis ca meciurile din Super Lig să continue.

ADVERTISEMENT

”Sunt lucruri mai importante în viață decât fotbalul. Nu mă simt confortabil și nu vreau să joc fotbal în această situație.

Toată lumea ar trebui să fie acasă cu familiile și persoanele dragi în acest moment critic. Sezonul ar trebui anulat, întrucât lumea se confruntă cu astfel de perioade tulburi.”, a spus Mikel.

ADVERTISEMENT

Șumudică: ”Jucătorii din Turcia sunt stupefiați că SuperLiga se joacă”

Nu doar Obi Mikel e revoltat de faptul că SuperLiga Turciei nu e suspendată în perioada pandemiei de coronavirus. Marius Șumudică a dezvăluit că toți jucătorii sunt iritați de deciziile conducătorilor fotbalului turc.

”Obi Mikel a spus că nu se poate concentra. Au ajuns la un consens și a plecat de la Trabzonspor. Majoritatea jucătorilor sunt stupefiați. Toată lumea se aștepta să se decaleze campionatul. Au rămas mască atunci când s-a declarat că vom juca în continuare fără fani.”, a spus Șumudică la TV Pro X.

ADVERTISEMENT