Fotbal international

O fostă legendă la Liverpool, atac la Jurgen Klopp: “Până acum nu a câştigat nimic!”

01.05.2019 | 13:00
O fosta legenda la Liverpool atac la Jurgen Klopp Pana acum nu a castigat nimic

O fostă legendă la Liverpool a declanşat un atac dur la Jurgen Klopp, antrenorul cormoranilor, chiar în ziua primei manşe a semifinalei Champions League de la Barcelona. Cel care a pornit ofensiva la adresa germanului este fostul mare internaţional galez JohnToshack. Acesta, acum în etate de 70 de ani, a îmbrăcat tricoul roşu în perioada 1970-78. În 172 de meciuri pentru Liverpool el a marcat 74 goluri, câştigând trei titluri,  o Cupă a Angliei şi două Cupa UEFA.

John Toshack, fostă legendă a lui Liverpool, atac la antrenorul Jurgen Klopp

John Benjamin Toshack, pe numele său complet, a avut şi o îndelungată carieră de antrenor, dar, interesant lucru, niciodată nu a pregătit pe Liverpool şi în Regatul Unit a fost de două selecţioner al Ţării Galilor şi a mai fost pe banca echipei galeze Swansea, în rest a antrenat foarte mult afară, inclusiv în Spania, pe Real Madrid şi pe Real Sociedad de două ori şi pe Deportivo La Coruna.

Toshack este un personaj deosebit de respectat şi de apreciat în fotbalul din Marea Britanie şi de aceea atacul asupra actualului coach al cormoranilor a avut mare impact. “Klopp e de patru ani la Liverpool şi încă nu a câştigat nimic” – sună verdictul lui Toshack despre tehnicianul german. “Nu ştiu dacă acest lucru poate fi un factor motivaţional în plus ori o presiune şi mai mare”.

Jurgen Klopp este atacat de fostul atant al cormoranilor din anii 1970-78, galezul John Toshack

Toshack vede Barca favorită

Toshack, deşi a jucat la Liverpool, consideră că echipa sa pleacă de la a doua şansă: “Echipa care îl are pe Leo Messi trebuie considerată favorită. Noi nu trebuie să ne predăm, să nu obosim niciodată în aceste două meciuri, dar ei îl au pe Messi şi deci sunt favoriţi. Mereu au existat jucători care au ştiut să câştige de unii singuri meciuri importante. 

Pe vremea mea a fost Johan Cruyff, Barcelona îl are pe Messi şi lângă el mai există un Suarez şi alţi câţiva jucători buni. Liverpool înseamnă în primul rând Salah, dar şi Mane sau van Dijk. Nu judec eu munca lui Klopp doar spun ceea ce statisticile vorbesc: în patru ani nu a câştigat nimic şi a jucat destule finale pentru trofee, dar le’-a pierdut pe toate”.

Tags: