Doliu în lumea muzicii! Cel mai mare star rock francez a murit la vârsta de 74 de ani!

„Elvis francez” a lansat primul său single şi album, ''Hello Johnny'', în anul 1960!
06.12.2017 | 12:30
Doliu in lumea muzicii Cel mai mare star rock francez a murit la varsta de 74 de ani
ADVERTISEMENT

Lumea muzicii mondiale, din nou în doliu! Johnny Hallyday, cel mai mare star rock cunoscut de Franţa, a murit în noaptea de marţi spre miercuri, la 74 de ani, ca urmare a unui cancer la plămâni, a anunţat soţia sa, Laeticia, preluată de AFP. VEZI MAI MULTE IMAGINI SUS, ÎN GALERIA FOTO!

„Johnny Hallyday a plecat. Scriu aceste cuvinte fără să cred asta. Şi totuşi aşa este. (…) Ne părăseşte în această noapte aşa cum a trăit de-a lungul întregii sale vieţi, cu curaj şi demnitate”, a scris ea, într-un comunicat. Tot într-un comunicat, difuzat de Palatul Elysee miercuri dimineaţa, preşedintele francez, Emmanuel Macron, i-a adus un omagiu artistului.

ADVERTISEMENT

Johnny Hallyday a murit la 74 de ani. Idolul său era Elvis Presley

Decesul a avut loc în casa lui din Marnes-la-Coquette, din vestul Parisului, unde fusese adus după ce petrecuse şase zile internat într-o clinică, potrivit unui comunicat publicat de soţia sa, Laeticia. Pe numele său real Jean-Philippe Léo Smet, el s-a născut la Paris în Franţa ocupată a anului 1943. Fiul top modelului Huguette Clerc şi al artistului belgian de ”music-hall” Léon Smet, el a locuit la Londra cu mătuşa şi soţul acesteia, un artist de variete de la care şi-a luat numele artistic.

Cunoscut drept “Elvis francezul”, în Franţa Johnny Hallyday a fost mereu comparat cu Elvis Presley. Chiar piesa ”Loving you” a mult admiratului său Elvis Presley, a fost cea care l-a determinat să devină cântăreţ şi să cânte în cluburile de noapte. Deşi pe atunci nimeni nu miza pe tânărul cu privire impresionantă şi ochi albaştri, în 1960 el a lansat primul său single şi album, ”Hello Johnny”.

ADVERTISEMENT

Un an mai târziu lansa primul său succes discografic, o versiune franceză a ”Let’s Twist Again”, intitulată ”Viens danser le twist”, care a devenit disc de aur. Începând de atunci el şi-a consolidat popularitatea preluând piese clasice de rock and roll. La sfârşitul anilor 60 el a lansat albumele ”Jeune Homme, Riviere… Ouvre ton Lit y Vie”.

Hallyday, părintele rock and roll francez şi al twistului în cei peste 50 de ani de carieră şi 900 de cântece, a devenit o mare stea cu peste 100 de milioane de discuri vândute din cele 46 de albume de studio, 25 de albume live, opt filme şi 18 discuri de platină. De-a lungul carierei sale, a întreprins peste 100 de turnee.

ADVERTISEMENT