Sport

Primul jucător de la CFR Cluj care acceptă înjumătățirea contractului! Are oferte acum de la Rapid și de la Dinamo. Reacția oficialilor campioanei. Exclusiv

Jonathan Rodriguez a avut discuții cu șefii de la CFR Cluj în urma cărora a acceptat să-i fie redus salariul lunar de la 13.500 de euro la 7.700. El a fost ofertat în ultimele zile de Dinamo și de Rapid.
11.01.2022 | 21:30
Primul jucator de la CFR Cluj care accepta injumatatirea contractului Are oferte acum de la Rapid si de la Dinamo Reactia oficialilor campioanei Exclusiv
CFR Cluj. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
11-01-2022
19:59

Reacția oficialilor CFR-ului cu privire la plecarea lui Jonathan Rodriguez

Cristi Balaj, președintele CFR-ului, a vorbit despre plecarea lui Jonathan Rodriguez, anunțată de FANATIK încă de la prânz, explicând sub ce formă mijlocașul va părăsi echipa.

„Rodriguez și-a diminuat valoarea contractului pe care îl avea. Îi permite să plece mai ușor. El pleacă de la CFR din cauza faptului că avem un antrenor care are o tactică în care nu se regăsește.

Înțelegerea a fost următoarea, el își dorește să plece, noi ne dorim să-și găsească o altă echipă și am luat decizia să-i diminuăm salariul, pentru a-și găsi mai ușor o echipă”, a spus Cristi Balaj, la TV DigiSport.

Jonathan Rodriguez, 31 de ani, este unul dintre cei 12 jucători pe care Dan Petrescu i-a trecut pe lista neagră după ultimul meci din 2021, 1-0 cu FC Argeș. În pauza de iarnă, argentinianul a avut negocieri cu conducerea clubului privind contractul semnat vara trecută.

Jonathan Rodriguez a acceptat micșorarea salariului lunar de la 13.500 de euro la 7.700. Este pe lista neagră a lui Petrescu și încearcă să-și găsească echipă

Jonathan Rodriguez a venit liber de contract la CFR Cluj vara trecută. Fostul căpitan al Botoșaniului a refuzat să-și prelungească angajamentul cu moldovenii, Valeriu Iftime aflând că el a semnat deja cu CFR chiar după un meci cu… CFR!

ADVERTISEMENT

Ajuns la campioană liber de contract, Rodriguez a semnat un contract pe 3 ani, cu 13.500 de euro lunar. A jucat cu Șumudică, dar după plecarea acestuia și venirea lui Dan Petrescu argentinianul a ieșit din circuit.

Rodriguez a fost scos de pe lista de Liga 1, rămânând doar la meciurile din Conference League. Chiar și acolo a fost folosit sporadic de „Bursuc”. După terminarea sezonului de toamnă, Petrescu l-a trecut pe lista jucătorilor de care nu are nevoie și care trebuie să-și caute echipă.

ADVERTISEMENT

Până să-și găsească altă echipă, FANATIK a aflat că Rodriguez a discutat cu oamenii lui Neluțu Varga și a acceptat să-și micșoreze salariul. Aproape să-l înjumătățească! De la 13.500 în decembrie, la 7.700 începând cu luna ianuarie 2022.

Acesta este contractul pe care Jonathan Rodriguez va rula la CFR Cluj II, în liga a treia, dacă nu pleacă în altă parte. Pentru că Petrescu a fost clar când a alcătuit lista neagră: cine e pe ea pleacă sau joacă în primăvară doar la echipa secundă!

ADVERTISEMENT

Jonathan Rodriguez e interesant pentru Dinamo și Rapid. I-a anunțat însă pe șefii „câinilor” că-i este frică să vină din cauza fanilor!

Între timp pe adresa argentinianului au sosit ceva oferte pentru partea a doua a campionatului, dar el încă nu e decis. FANATIK a dezvăluit că jucătorul de 31 de ani se află pe lista Rapidului.

A existat interes și dinspre Sepsi, o formație care l-a dorit în septembrie, înainte să se închidă mercato de toamnă. Atunci Jonathan a refuzat, acum se mai gândește.

ADVERTISEMENT

La fel de interesantă părea pista Dinamo pentru Rodriguez, despre care a scris gsp. După ce Petrescu i-a întrerupt împrumutul la Dinamo lui Cătălin Itu, Iuliu Mureșan a încercat să obțină de la campioană un alt jucător în acea zonă a terenului. Dar Jonathan Rodriguez a refuzat Dinamo de teama fanilor!

Mihai Butean, un alt jucător la același nivel salarial cu Rodriguez, nu acceptă să cedeze niciun cent din salariul de 14.000 de euro lunar!

De pe lista de jucători pe care a întocmit-o Petrescu, unii au plecat deja de la CFR Cluj. Este vorba despre Ciobotariu ajuns la Voluntari și Tahiri care a semnat cu Heerenveen.

Există însă și jucători care nici nu vor să plece la alte echipe, nici nu vor să accepte micșorări de salariu. Unul dintre ei este fundașul Mihai Butean, care are contract pe încă 2 ani și jumătate și câștigă, din informațiile noastre, circa 14.000 de euro lunar. Acesta e decis să meargă la CFR Cluj II și să-și încaseze în continuare leafa actuală!

În acest timp, CFR Cluj a făcut și oferte de prelungire pentru cei intrați în ultimele șase luni de contract. Bilel Omrani, izolat cu Covid în Franța, a primit deja propunerea de a continua la CFR, cum este și cazul lui Mike Cestor, fundașul care e interesant pentru Craiova lui Reghecampf. Cestor e în cantonament cu echipa în Spania, la Oliva Nova, și va decide dacă acceptă propunerea Clujului la revenirea în România.

  • 4 meciuri ca integralist are Rodriguez în Liga 1, din cele 5 apariții. Toate înainte de venirea lui Petrescu, ultimul fiind 4-1 cu FCSB!
  • 650.000 de euro este cota lui Jonathan Rodriguez, cu 200.000 mai mică decât maximul de acum doi ani, când juca la FC Botoșani
ADVERTISEMENT