Sport

Jordan Pickford a bătut recordul de invincibilitate al Angliei! Cinci minute mai târziu, Damsgaard a înscris

Jordan Pickford a bătut recordul de invicibilitate al Angliei deținut din 1966 până acum de Gordon Banks. Cinci minute mai târziu, portarul englez a fost învins de Damsgaard.
07.07.2021 | 23:46
Jordan Pickford a batut recordul de invincibilitate al Angliei Cinci minute mai tarziu Damsgaard a inscris
ADVERTISEMENT

Anglia a mers până în semifinalele competiției fără să primească vreun gol la Euro 2020. Astfel, Jordan Pickford s-a apropiat la doar 25 de minute de recordul de 720 de minute fără gol primit de Anglia la un turneu final.

Jordan Pickford a bătut recordul de invincibilitate al Angliei! Precedenta performanță data de 55 de ani

Legendarul Gordon Banks a stabilit recordul de invincibilitate de 720 de minute fără gol încasat în urmă cu 55 de ani, la Campionatul Mondial din 1966, singura competiție majoră câștigată de Anglia.

ADVERTISEMENT

În minutul 25 al meciului dintre Anglia și Danemarca din semifinalele Euro, Jordan Pickford a ajuns la 721 de minute de invincibilitate și a bătut recordul lui Banks. Însă doar 5 minute mai târziu, danezii aveau să dea lovitura.

Damsgaard a scuturat plasa lui Pickford la 5 minute după ce portarul englez a bătut recordul!

Mikkel Damsgaard a transformat lovitura liberă din minutul 30 și i-a dus pe danezi în avantaj pe Wembley. Astfel, noul record de invincibilitate al Angliei este de 726 de minute, cu doar 6 minute mai longeviv decât cel al lui Banks.

ADVERTISEMENT

Fostul internațional englez, Gary Neville, expert al ITV Sport, a spus la pauză că golul a fost încasat ușor de Pickford:

Neville îl consideră vinovat pe portar la gol: “Trebuia să facă mai mult”

“Jordan Pickford ar fi trebuit să facă mai mult. Golul plutea în aer pentru că danezii au reușit să ne depășească ușor. Fundașii noștri erau ușor scoși din schemă. 

ADVERTISEMENT

Mingea a fost de la distanșă și cred că dacă mingea merge în vinclu, nu aveai ce să reproșezi. Dar mingea a ajuns aproape de centrul porții, portarul trebuie să scoată acolo. Cred că a fost dezamăgit”, a comentat Neville.

Damsgaard, primul din lovitură liberă la Euro! Au trecut 50 de meciuri

Golul lui Damsgaard avea să fie primul din lovitură liberă marcat la acest turneu final. Surprinzător, a fost nevoie de disputarea a 50 de meciuri pentru a vedea un gol prin acest procedeu.

ADVERTISEMENT

Anglia a reușit să revină în meci și a egalat până la pauză după autogolul lui Simon Kjaer din minutul 39. Autogolul căpitanului danez continuă recordul negativ de autogoluri de la Euro.

Continuă recordul de autogoluri la Euro! Kjaer l-a marcat pe al 11-lea

În total, la Euro 2020 s-au marcat 11 autogoluri, în timp ce la toate celelalte 15 ediții la rând s-au marcat un total de 9 autogoluri.

Câștigătoarea acestei confruntări se va duela cu Italia în finala competiției. Ultimul act va avea loc duminică, de la ora 22:00 pe stadionul Wembley. Pentru englezi ar fi prima finală din istorie la Euro.

În schimb, Danemarca a reușit să câștige o dată competiția. Este vorba de celebra ediție din 1992 când nordicii au ajuns la turneul final după descalificarea Yugoslaviei.

 

ADVERTISEMENT