Sport

Jorginho atacă supremaţia lui Messi și Ronaldo în cursa pentru Balonul de Aur! „Nimeni nu a câștigat mai mult decât mine”

Proaspăt campion al Europei, Jorginho, aruncă săgeți la adresa contracanidaților pentru Balonul de Aur
15.07.2021 | 12:03
Jorginho ataca suprematia lui Messi si Ronaldo in cursa pentru Balonul de Aur Nimeni nu a castigat mai mult decat mine
ADVERTISEMENT

Jorginho este în culmea fericirii după cel mai bun sezon al carierei. Mijlocașul italian a câștigat atât Champions League, cât și Campionatul European iar asta îl face unul dintre principali favoriți la câștigarea Balonului de Aur.

Cu toate astea, Jorginho nu pare prea încrezător în șansele sale de a câștiga pentru prima dată în cariera sa Balonul de Aur. Acesta nu crede că este la același nivel cu cei doi rivali ai săi, Cristiano Ronaldo și Lionel Messi, dar speră că titlurile câștigate de el în acest sezon vor avea un cuvânt de spus în privința câștigătorului.

ADVERTISEMENT

„Nimeni nu a câștigat mai mult decât mine”

Într-un interviu declarat după Euro 2020 Jorginho spune că ar fi un vis devenit realitate ca el să câștige Balonul de Aur. „Toți avem vise. Dar trebuie să fiu sincer, depinde de criteriile pe care se va baza decizia.

Dacă vorbim despre talent, e clar că nu sunt la nivelul lui Messi sau al lui Ronaldo. Dar daca vorbim despre trofee, nimeni nu a câștigat mai mult decât mine în acest sezon

ADVERTISEMENT

Cum pot să mă compar cu Messi, Ronaldo sau Neymar? Ei au alte caracteristici față de mine, sunt complet diferțiti.”

Fotbalistul italian o să aibă o vacanță mai scurtă, după care se va întoarce la Chelsea pentru perioada de pregătire și poate chiar să fie transferat vara asta. Agentul său, Joao Santos, a confirmat că există interes pentru mijlocașul naturalizat italian din partea lui Juventus.

ADVERTISEMENT

Deși echipa din Torino și-a arătat interesul față de jucătorul lui Chelsea, impresarul acestuia spune că decizia finală îi aparține formației de pe Stamford Bridge, Jorginho mai având doi ani cu echipa antrenată de Tuchel.

Lionel Messi este principalul favorit

Succesul din Copa America l-a făcut pe Messi principalul favorit la câștigarea Balonului de Aur. Argentianul a reușit dumincă dimineață să se impună în fața Braziliei și să câștige primul trofeu cu naționala Argentinei. Ce este mai impresionant este modul în care Messi a jucat pe durata turneului.

ADVERTISEMENT

Atacantul Barcelonei a fost jucătorul cu: cele mai multe goluri marcate, cele mai multe pase de gol, cele mai multe ocazii de gol create, cele mai multe șuturi pe poartă și cele mai multe goluri din afara careului.

Cristiano Ronaldo creditat cu șanse mici

Deși a fost cel mai bun marcator al Campionatului European, Cristiano Ronaldo nu este în topul principalilor favoriți pentru câștigarea trofeului acordat de France Football. Acesta a avut un sezon modest abia reușind să prindă un loc de Liga Campionilor cu Juventus și a reușit să câștige doar o Cupă a Italiei. Nici cu naționala nu prea a impresionat jucătorul portughez, acesta plecând acasă cu Portugalia încă din optimi nereușind altfel să își apere titlu de Campion European

Cotele pentru Balonul de Aur

Casele de pariuri au publicat noile cote ale favoriților la câștigarea trofeului ”Balonul de aur”, după ce Euro 2020 și Copa America și-au desemnat câștigătoarele.

  • Lionel Messi – 1,50
  • Harry Kane – 5,50
  • Kylian Mbappe – 7,00
  • Robert Lewandowski – 7,00
  • Cristiano Ronaldo – 9,00
  • N’Golo Kante – 9,00
ADVERTISEMENT
Tags: