Sport

Jorginho, desemnat de UEFA jucătorul anului. Thomas Tuchel, ales cel mai bun antrenor

Câștigător al Champions League cu Chelsea și al Euro 2020 cu naționala Italieio, Jorginho a fost ales de UEFA jucătorul anului.
26.08.2021 | 22:07
Jorginho desemnat de UEFA jucatorul anului Thomas Tuchel ales cel mai bun antrenor
ADVERTISEMENT

Premiile forului continental au fost acordate în cadrul galei organizate la Istanbul cu ocazia tragerii la sorți a grupelor Champions League.

Jorginho este în culmea fericirii după cel mai bun sezon al carierei și este unul dintre principali favoriți la câștigarea Balonului de Aur.

ADVERTISEMENT

UEFA l-a ales jucătorul anului pe Jorginho

Sezonul de vis pe care l-a avut mijlocașul brazilino-italian Jorginho i-a convins pe cei de la UEFA să-l desemneze jucătorul anului, deși concurența a fost acerbă. El i-a învins pe coechipierul său de la Chelsea, N’Golo Kante, și pe starul lui Manchester City, Kevin De Bruyne.

Adus de Sarri la Chelsea de la Napoli, în 2018, Jorginho era văzut ca un transfer ratat, mulți specialiși criticând alegerea făcută de antrenorul italian. Jucătorul s-a dovedit însă o piesă importantă pentru formația londoneză, fiind folosit aproape meci de meci de către toți antrenorii care s-au perindat pe banca ”albaștrilor”.

ADVERTISEMENT

Mijlocașul lui Chelsea a recunoscut într-un interviu acordat site-ului oficial al clubului de pe Stamford Bridge că în copilărie,  era fascinat de Gheorghe Hagi, iar prietenii îl strigau ”Haginho”. ”Vorbeam numai despre el, încercam să lovesc mingea ca el. Prietenii chiar mi-au pus porecla Haginho”.

Tuchel, preferat în fața lui Mancini

Tehnicianul german al celor de la Chelsea Londra, Thomas Tuchel, a fost ales antrenorul anului în fotbalul masculin în Europa. El i-a devansat pe Josep Guardiola (Manchester City) și pe Roberto Mancini, selecționerul campioanei Europei, Italia.

ADVERTISEMENT

Câștigătoare a Champions League, Chelsea a reușit să mai pună mâna pe două premii importante: Edouard Mendy, cel mai bun portar și N’Golo Kante, cel mai bun mijlocaș.

Manchester City, finalista Champions Leagie oferă cel mai bun fundaș, Ruben Dias, iar cel mai bun atacant este norvegianul Borussiei Dortmund, Erling Haaland.

ADVERTISEMENT

Barcelona a dominat fotbalul feminin

În cadrul aceleiași gale s-au dat și premiile pentru fotbalul feminin. Jucătoarea anului a fost aleasă spaniola Alexia Putellas (FC Barcelona), ea devansându-le pe colegele de la club Jennifer Hermoso (Spania) și Lieke Martens (Olanda). Putellas a fost aleasă şi mijlocaşul sezonului în fotbalul feminin.

Formația catalană a dat și cel mai bun antrenor din fotbalul feminin – Lluis Cortes. Acesta le-a luat fața lui Peter Gerhardsson (Suedia / naţionala Suediei) și Emmei Hayes (Anglia / Chelsea FC).

Celelalte premii din fotbalul feminin sunt următoarele: portarul sezonului – Sandra Panos (Barcelona), fundaşul sezonului – Irene Paredes (Paris Saint-Germain) și atacantul sezonului – Jenni Hermoso (Barcelona).

ADVERTISEMENT