Fotbal international

Jorginho, starul lui Chelsea şi al naţionalei Italiei, cel mai mare fan al lui Gheorghe Hagi! “Porecla mea e ‘Haginho’!”

21.11.2019 | 13:05
Jorginho starul lui Chelsea si al nationalei Italiei cel mai mare fan al lui Gheorghe Hagi Porecla mea e Haginho
ADVERTISEMENT

Jorginho, mijlocaşul lui Chelsea şi al naţionalei Italiei, a dezvăluit într-un interviu pentru site-ul oficial al clubului londonez că în copilărie era îndrăgostit de jocul lui Gheorghe Hagi în aşa măsură încât prietenii chiar îi puseseră porecla “Haginho”. 

Jorginho de la Chelsea, cel mai mare fan al lui Gheorghe Hagi. Porecla lui era “Haginho”, după român

Gheorghe Hagi are fani în lumea întreagă, iar fotbaliştii cunoscuţi din zilele noastre nu fac excepţie. Unul dintre cei care au crescut un “Regele” ca idol este Jorginho, fotbalistul de origine braziliană care e titular în naţionala Italiei. Jucătorul lui Frank Lampard a dezvăluit chiar pe site-ul celor de la Cheslea că era fascinat de român: “Vorbeam numai despre el, încercam să lovesc mingea ca el. Prietenii chiar mi-au pus porecla Haginho”. 

ADVERTISEMENT
  • 65 de milioane de euro este cota de piaţă a mijlocaşului de 27 de ani
  • 60 de miloane de euro a plătit Chelsea lui Napoli în 2018 pentru a-l achiziţiona pe italo-brazilian

Jorginho e printre cei mai buni mijlocaşi din lume, fotbalistul venit în urmă cu două sezoane de la Napoli fiind liderul Premier League în acest moment la câteva capitole: are cele mai multe recuperări, cel mai multe pase filtrante reuşite sau cele mai multe pase precise, fiind metronomul de la mijlocul terenului pentru Chelsea.

ADVERTISEMENT

Jorginho are 25 de selecţii până acum pentru naţionala Italiei (e născut în Brazilia, a ajuns în “Cizmă” la 15 ani), pentru care a reuşit şi 4 goluri.