Fotbal international

Jose Mourinho a făcut portretul viitoarei echipe la care vrea să meargă. Seamănă izbitor cu perioada Inter. Revine din vară la Milano?

26.02.2019 | 20:34
Jose Mourinho a facut portretul viitoarei echipe la care vrea sa mearga Seamana izbitor cu perioada Inter Revine din vara la Milano

Jose Mourinho a făcut pentru tabloidul britanic The Telegraph portretul viitoarei echipe la care ar vrea să meargă din vară. Din cuvintele celui supranumit The Special One rezultă că locul unde s-a simțit cel mai bine și a avut parte de o atmosferă excelentă în cei trei ani petrecuți la clubul respectiv a fost Inter Milano, unde a lucrat foarte bine cu internaționalul român Cristi Chivu.

“Viitoarea mea echipă trebuie să aibă mare empatie. Vreau să lucrez cu persoane care iubesc, persoane cu care vreau să lucrez, cu care să fiu fericit că lucrez și cu care să împărtășesc aceleași idei. La Milano am avut toate acestea, care m-au convins că pot exista astfel de cluburi și de echipe la care să te bucuri că poți lucra. 

Care sunt condițiile pentru care Jose Mourinho să preia viitoarea echipă

Poate fi și un club care să nu fie pregătit să câștige imediat trofee, dar să aibă ambiția de a lupta în viitor pentru a le câștiga. Nu voi merge la un club unde să văd lipsă de ambiție. Am refuzat o ofertă foarte bună din punct de vedere financiar pentru că vreau un fotbal de înaltă calitate și cu mari ambiții.  Dar asta este doar a doua mea cerere pentru a accepta să lucrez undeva. Prima este să existe empatie structurală. Vreau să lucrez cu persoane care iubesc ceea ce fac, să nu fie într-o cotradicție continuă și într-un club unde să nu existe conflicte interne și diversitate de vedete. 

Jose Mourinho a cunoscut o perioadă extraordinară la Inter, alături de Cristi Chivu
Jose Mourinho a cunoscut o perioadă extraordinară la Inter, alături de Cristi Chivu

Adevărul este că în cariera mea am lucrat în toate condițiile, dar nu am reușit să am succese decât acolo unde a existat, cel puțin o perioadă, empatia de care vorbesc, unde nu a trebuit să intru în contradciție fie cu patronul, fie cu directorul sportiv, fie cu șeful scouterilor sau cu oricare altă persoană din cadrul clubului, să îmi pot vedea în liniște de munca mea”. Deja se speculează pe ideea că Jose Mourinho ar putea reveni din vară la Inter, în locul lui Luciano Spalletti. Deocamdată, la Manchester United mult mai puțin cunoscutul Ole Gunnar Solskjaer a redat echipei bucuria de a juca și a adus-o pe locul 4 în Premier League.