Sport

Decizia drastică luată de Jose Mourinho după ce a fost suspendat 4 etape de UEFA: „Mă retrag!”

Jose Mourinho a primit o suspendare drastică după ce a înjurat arbitrii finalei Europa League. Antrenorul portughez a luat o decizie radicală.
23.06.2023 | 12:39
Decizia drastica luata de Jose Mourinho dupa ce a fost suspendat 4 etape de UEFA Ma retrag
Jose Mourinho a luat o decizie drastică după ce a fost suspendat de UEFA. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT
23-06-2023
09:45

Jose Mourinho, decizie drastică după ce a fost suspendat patru meciuri de UEFA

Jose Mourinho a fost sancționat dur de UEFA după ce antrenorul portughez i-a înjurat pe arbitri la finalul meciului pierdut de AS Roma cu Sevilla la loviturile de departajare în finala UEFA Europa League. Tehnicianul italienilor a fost suspendat patru meciuri după ce l-a insultat pe Anthony Taylor. 

„The Special One” nu a trecut cu vederea suspendarea drastică primită din partea UEFA și a luat decizia radicală de a se retrage din postura de membru UEFA Football Board. Grupul este compus din foști mari fotbaliști și antrenori care discută regulile jocului, arbitrajul sau calendarul. 

„Vă mulțumesc pentru invitația de a-mi prelungi poziția de membru în UEFA Football Board, însă regret să vă informez că voi renunța, cu efect imediat, la participarea în acest grup. Condițiie în care credeam cu tărie în momentul în care m-am alăturat nu mai sunt respectate și mă simt obligat să iau această decizie.

Vă rog să îi comunicați decizia mea și domnului președinte Aleksander Ceferin”, a declarat Jose Mourinho, citat de The Athletic. Carlo Ancelotti, Zinedine Zidane, Paolo Maldini, Fabio Capello, Luis Figo, Patrick Vieira, Philipp Lahm sau Javier Zanetti sunt printre legenele fotbalului care fac parte din UEFA Football Board. 

21-06-2023
20:35

Mourinho a fost suspendat patru meciuri

Antrenorul portughez al echipei AS Roma, Jose Mourinho, a fost suspendat pentru patru meciuri după ce a insultat brigada de arbitri de la finala Europa League.

Conform ESPN, Comisia de disciplină a UEFA i-a  aplicat o suspendare de patru meciuri antrenorului echipei italiene pentru că l-a insultat pe arbitrul principal al finalei Europa League, meci pierdut pe 31 mai împotriva formaţiei spaniole FC Sevilla.

După o întâlnire deosebit de tensionată care s-a încheiat cu lovituri de departajare, un videoclip filmat în parcarea stadionului din Budapesta îl arată pe tehnicianul portughez injurându-l ca la ușa cortului pe arbitrul principal, englezul Anthony Taylor.

Clubul AS Roma va mai trebui să plătească diverse amenzi în valoare totală de 135.500 euro, pentru probleme provocate de fani sau pentru greşeli administrative.

Totodată, gruparea capitolină nu va putea vinde bilete suporterilor săi pentru următorul meci disputat în deplasare, în competiţiile oficiale ale UEFA, iar la următorul meci jucat pe teren propriu în competiţiile continentale, romanii vor fi obligaţi la o închidere parţială a tribunelor – închidere care va consta în cel puţin 6.000 de locuri.

Sevilla este noua câștigătoare a Europa League, pentru a șaptea oară în istoria clubului, după ce a învins AS Roma în finala disputată la Budapesta. Meciul a fost unul dramatic și a fost decis abia după executarea loviturilor de departajare, scorul la terminarea celor 90 de minute regulamentare și a celor două reprize de prelungiri fiind de 1-1.

Jose Mourinho a răbufnit după ce a pierdut finala Europa League. I-a așteptat pe arbitri în parcarea stadionului și i-a luat la înjurături

Înfrângerea suferită în finala Europa League nu i-a picat prea bine lui Jose Mourinho, antrenorul portughez al lui AS Roma. A fost prima sa finală de cupă europeană pierdută, după ce le câștigase pe precedentele cinci, lucru care i-a cauzat o adevărată criză de nervi la finalul jocului.

ADVERTISEMENT

Iar ținta sa principală a fost brigada de arbitri, în frunte cu englezul Anthony Taylor, considerat principalul responsabil de eșecul Romei. Nu a scăpat nici italianul Roberto Rosetti, șeful arbitrilor europeni, care a fost „gratulat” de Mourinho cu câteva cuvinte „dulci”.

Potrivit presei internaționale, după festivitatea de premiere, tehnicianul Romei i-a așteptat pe arbitri în parcarea stadionului din Budapesta pentru a-și vărsa nervii. Cuvintele pe care le-a adresat acestora au fost „grele”, ba chiar s-a ajuns la jigniri și înjurături.

ADVERTISEMENT

„Ce rușine, ce rușine! Sunteți o rușine!, „Și Rosetti a spus că n-a fost penalty, dar voi n-ați fost capabili” sau „Duceți-vă dracului!”, a strigat Mourinho către Anthony Taylor, după care și-a îndreptat atenția și spre Roberto Rosetti. „Ai fost mână în mână cu ei”, i-a reproșat italianului în timp ce îi arăta un clip video pe telefonul mobil.

“Arbitrul a părut spaniol în această seară! Un penalty neacordat, faulturi! Asta e, mergem acasă ca pierzători din cauza unei nedreptăți.

ADVERTISEMENT

Anul viitor, noi nu vom juca în Champions League, iar ăsta e un lucru bun, pentru că încă nu suntem pregătiți să fim acolo. Să sperăm că același lucru se va întâmpla și în cazul lui Taylor, care arbitrează doar acolo și face aceleași erori de rahat pe care le-a făcut în seara asta”, a mai declarat Jose Mourinho la conferința de presă, continuându-și acuzele la adresa lui Anthony Taylor.

Jose Mourinho i-a dat unui fan medalia primită după finala Conference League

Extrem de supărat că a ratat trofeul Europa League, al doilea european consecutiv pe care îl putea câștiga cu AS Roma, după Conference League de anul trecut, Jose Mourinho a făcut un nou gest la care nu se aștepta nimeni după festivitatea de premiere.

ADVERTISEMENT

Imediat după ce a primit medalia de argint, el și-a scos-o de la gât, ca și cum o asemenea distincție nu ar fi pentru el. Totuși, într-un gest de mare mărinimie, în drum spre vestiare, antrenorul Romei i-a dăruit medalia un tânăr fan al echipei sale, aflat în extaz pentru cadoul primit.

Dezamăgirea lui Mourinho este de înțeles, deoarece finala de la Budapesta este prima pierdută de tehnicianul portughez. Până acum, el le câștigase pe precedentele cinci disputate: cu FC Porto (în 2003 în Cupa UEFA și 2004 în Liga Campionilor), cu Inter (2010 în Liga Campionilor), cu Manchester United (2017 în Europa League) și cu AS Roma (2022 în Conference League).

ADVERTISEMENT