Fotbal international

Jose Mourinho a fost contactat de Real Madrid. Portughezul e dorit de președintele Florentino Perez

23.10.2018 | 23:11
Jose Mourinho a fost contactat de Real Madrid Portughezul e dorit de presedintele Florentino Perez

Florentino Perez și-l dorește pe Jose Mourinho la Real Madrid pentru a pune punct crizei. Cotidianul spaniol “El Pais” scrie că președintele lui Real Madrid a ordonat ca pe banca “galacticilor” să vină cineva care să facă ordine în vestiar. Și cel mai bun exemplu găsit de șeful Realului a fost Jose Mourinho. Jose Angel Sanchez, vicepreședintele campioanei Europei, l-a contactat deja pe antrenorul portughez pentru a afla exact situația sa contractuală.

Și nu este simplu deloc. Chiar dacă a început prost sezonul, șefii lui Manchester United nu vor să-l demită pe portughez, pentru că ar trebui să-i plătească în jur de 34 de milioane de euro. În schimb dacă Jose Mourinho ar pleca înainte de expirarea contractului, adică înainte de vara lui 2020, antrenorul ar trebui să plătească clubului 30 de milioane de euro despăgubire.

Cea mai bună soluție, Real Madrid așteaptă ca Manchester United să ajungă la o înțelegere cu Jose Mourinho

Jose Morinho nu are viață ușoară pe Old Trafford, mai ales că indiferent de rezultat fanii lui Manchester United au criticat stilul portughezului, mult prea defensiv pentru filosofia de joc a “Diavolilor roșii”. Sursele cotianului “El Pais” au confirmat că Jose Mourinho a negociat o plecare de la Manchester United, dar nu s-a ajuns la niciun rezultat.

Jose Mourinho, în perioada Real Madrid
Jose Mourinho, în perioada Real Madrid

Aceleași surse spun că Real Madrid îi propune antrenorului portughez un contract până în 2021, cu plata a salariului pe un an în avans, acest amănunt fiind foarte important pentru Mourinho, în caz că va avea de plătit vreo despăgubire către cei de la Manchester United. Cotidianul spaniol anunță că președintele Florentino Perez este hotărât să aștepte și două luni concedierea lui Mourinho de către cei de la Manchester United.

În schimb soarta antrenorului Julen Lopetegui pare decisă. Se pare că spaniolul va pleca indiferent de rezultatul din El Clasico de duminică. Locul său ar urma să fie luat de Santiago Solari, acum antrenor la echipa a doua a lui Real Madrid, până când Jose Mourinho ar putea prelua pe “galactici”.

  • 25 de milioane de euro câștigă pe sezon Jose Mourinho la Manchester United