Mourinho a recunoscut evaziunea fiscală! Ce decizie a luat

Sorin Dumitrescu   
în La Liga
08/05/2018, 16:12
Mourinho a recunoscut evaziunea fiscală! Ce decizie a luat
Jose Mourinho alături de Luka Modric în perioada petrecută la Real Madrid

Antrenorul lui Manchester United, portughezul Jose Mourinho, a scăpat de pericolul de a face închisoare. The Special One a reuşit să se înţeleagă cu Fiscul spaniol în privinţa sumei de care a fost acuzat că ar fi evitat să o plătească pentru perioada în care a fost pe banca lui Real Madrid.

Conform cotidianului El Mundo Mourinho a recunoscut culpa de 800.000 de euro şi a făcut pace cu justiţia spaniolă. Antrenorului portughez i s-a imputat faptul că nu a plătit taxele pentru veniturile rezultate din drepturile de imagine. Dacă nu ar fi acceptat să achite 800.000 de euro justiţia iberică l-ar fi condamnat la 12 luni de închisoare.

Mourinho a mai avut probleme cu fiscul spaniol

Conform unor surse apropiate de fiscul spaniol şi citate de El Mundo, acordul a fost încheiat şi urmează doar să fie oficializat în cursul următoarelor săptămâni. Antrenorul portughez a mai avut probleme şi în trecut cu fiscul spaniol, căruia i-a achitat 4,4 milioane de euro în iulie 2015, pentru delicte comise în exerciţiile fiscale 2011 şi 2012.

Cazul său a fost redeschis în urma anchetei Football Leaks, care a dezvăluit că Mourinho a cedat drepturile sale de imagine unei societăţii cu sediul în Insulele Virgine Britanice, pentru a evita plata impozitelor. Jose Mourinho a activat la Real Madrid în perioada 2010-2013, câştigând câte o dată La Liga, Cupa şi Supercupa Spaniei.

 

Închide ×