Fotbal international

Jose Mourinho, condamnat la un an de închisoare cu suspendare! Ce amendă trebuie să plătească portughezul

04.09.2018 | 14:54
Fostul antrenor al echipei Real Madrid, Jose Mourinho, a fost condamnat în Spania la un an de închisoare cu suspendare pentru fraude fiscale
ADVERTISEMENT

Fostul antrenor al echipei Real Madrid, Jose Mourinho, a fost condamnat în Spania la un an de închisoare cu suspendare pentru fraude fiscale, a anunțat, marți, cotidianul Mundo Deportivo. Portughezul a ajuns la o înțelegere cu Fiscul spaniol și a acceptat să plătească o amendă, dar nu va ajunge după gratii deoarece în Spania orice pedeapsă mai mică de 24 de luni se suspendă.

La fel ca și alte vedete care joacă sau au trecut prin Spania, precum Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Luka Modric, Angel Di Maria, Xabi Alonso, Radamel Falcao, Ricardo Carvalho, Marcelo sau Javier Mascherano, Jose Mourinho, care a pregătit-o pe Real Madrid în perioada 2010-2013, nu a declarat venituri legate de drepturi de imagine din anii 2011 și 2012 și a fost acuzat de fraudă în valoare de 3,3 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Jose Mourinho, condamnat la un an de închisoare cu suspendare și amendat cu 669.323 de euro

În cele din urmă, Jose Mourinho, actualmente manager la Manchester United, a acceptat să facă o înțelegere cu Fiscul spaniol și pe lângă condamnarea la un an de închisoare cu suspendare va mai fi nevoit să plătească o amendă de 669.323 de euro. Acest acord mai trebuie să fie aprobat de un tribunal din Madrid.

Este pentru a doua oară când antrenorul portughez Jose Mourinho plăteşte o amendă Fiscului spaniol, după ce în 2014 a achitat 4,4 milioane de euro într-o primă anchetă legată de fraude financiare.

ADVERTISEMENT
Fostul antrenor al echipei Real Madrid, Jose Mourinho, a fost condamnat în Spania la un an de închisoare cu suspendare pentru fraude fiscale
Fostul antrenor al echipei Real Madrid, Jose Mourinho, a fost condamnat în Spania la un an de închisoare cu suspendare pentru fraude fiscale

Cristiano Ronaldo a fost obligat să plătească o sumă record de Fiscul spaniol, dar din totalul celor 18,8 milioane datorate pentru fraudă mai are de plătit 16,8, conform ultimelor informaţii apărute în presa din Spania. Noul jucător al lui Juventus a ajuns o înţelegere cu Fiscul pentru a plăti aproape 19 milioane de euro, dar suma a fost redusă cu două milioane de euro, iar lusitanul nu va mai fi acţionat în judecată.

Multiplul deţinător al Balonului de Aur a plătit deja 13,4 milioane de euro pentru a scăpat de un posibil proces cu fiscul din Spania. Ronaldo a scăpat de plata a 2 milioane de euro reprezentând TVA-ul după cedarea drepturilor sale de imagine în Asia, deoarece această tranzacţie nu a încălcat legile fiscale.

Perez a pus căderea Realului din campionat pe presiunile făcute de Fisc

16 luni de închisoare cu suspendare a fostverdictul justiţiei spaniole pentru atacantul columbian Radamel Falcao pentru delictul de evaziune fiscală! Internaţionalul columbian a fost nevoit să se prezinte la Madrid, în faţa justiţiei iberice, unde şi-a recunoscut vina de a fi prejudiciat fiscul spaniol în două rânduri, în 2012 şi 2013, pe vremea când îmbrăca tricoul lui Atletico.

ADVERTISEMENT

Pentru 2012 frauda a fost de 822.609 euro, un an mai târziu suma crescând considerabil, la 4.839.253 de euro, ambele fiind evaziuni fiscale pe drepturi de imagine. Falcao a fost condamnat la 16 luni de închisoare cu suspendare şi plata despăgubirilor, în valoare de 9 milioane euro. Jucătorul a anunţat că va efectua în cel mai scurt timp această plată.

Preşedintele Florentino Perez ar fi spus la începutul anului unor apropiaţi din staful administrativ al Realului că o explicaţie pentru căderea din campionat a echipei în sezonul precedent a reprezentat-o şi faptul că în vestiar exista multă teamă şi nesiguranţă legată de presiunile făcute de Fisc.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri